coca cola, kola özütünü açıklarsa ne olur?batar.google, ilk sırada çıkmanın sırrını açıklarsa ne olur?birinci sırada, binlerce siteyi çıkartmak zorunda kalır ve batar.

bildiğimiz sıralama kriterlerinin bir çoğunu google kendisi açıklamıştır.çünkü düzen istiyor.sayfalarda kodlama hatası yapmayın diyor.iyi mi kötü mü?domain önemlidir diyor.bir arama sonucunda listelenen sitelerin ilk hangi özelliğine bakıyorsun?ben domaine bakıyorum.çünkü bradpitt.com'da reha muhtarla ilgili bilgi olmayacağı yüzde 99 kesindir.para ile alınmış backlinkleri anlamsız kılmaya çalışıyor.iyi mi kötü mü?bence iyi.bu sayede, para ile birinci sıraya çıkmak belki de imkansıza yakın olacak ileride.pr 0 site birinci sırada ama pr 5 siteden eser olmayabiliyor.pr tek kriter değildir, hatta bence en önemsiz kriterlerden birisi.sıralamada önemli olan içeriğin özgünlüğü ve sözcük oranları, içeriğin uzunluğu, kısalığı, yeni oluşu, eski oluşu, vsdir.

emin olabilirsin, sistemi bu hızla geliştirmeye devam ederlerse, yakın zamanda, kaliteli içeriği olan site, kurulur kurulmaz birinci sıraya çıkacaktır.her şey birden bire olmaz.zamanla prensipler gelişecek, kesinleşecek, denetim de daha kaliteli olacaktır.yine yakın zamanda, altı ayda spam olduğunu anladığı bir siteyi, botun ilk ziyaretinde anlayacaktır.

sistem şimdilik yavaş ama gelişim kolay iş değildir.dört ay önce kurduğum bir blogda 50'ye yakın, içeriği düzgün yazı vardı.sonra hiç ilgilenemedim.günde 8-9 kişi geliyordu.şimdi hem pr'si 3 olmuş(link satmadığım sürece pr'yi umursamam), hem de bugün pazar olduğu halde 87 kişi ziyaret etmiş.

son bir örnek daha vereyim.iki hafta önce bir blog açtım.içerik özgündü ama kısa zamanda birinci olmak için 6 tane link değişimi yaptım.değişimleri yapmadan önce, sözcükte 11. sıradaydı(3 günde), değişimleri yaptıktan sonra nereye gittiğini bile bilmiyorum.site cezalandırıldı.haklı mıydı?evet haklıydı.hile yaptım.bu tarz hilelerin tamamını yakalayamıyor tabii ama dediğim gibi, gelişim yine bizim için ve ileride her hileyi yakalayacak hale gelecektir.(google boş durmuyor ama hileciler de boş durmuyor, o ayrı konu)

epey uzun yazdım ama şunu da söyleyeyim:sen 100 dosya yüklemeye devam et.seoyla felan bile ilgilenme, siteni temiz tut, sabret, birinci dediğin siteyi geçersin.