Homoseksüellik doğuştan gelen birşeydir. Doğarlarken kendi cinslerine ilgi ile doğmuşlar. Yani erkek olmasına karşın kadınlık hormonları daha baskın gelmektedir. Erkekler nasılki kızlara, kızlarda nasılki erkeklere ilgi duyuyorsa bu da onun gibi birşey. Ama çevrenin ve toplumun tepkisinden dolayı bunu genelde içlerine atarlar. Yaş ilerledikçe kendileri gibi olan kişilerle dostluk, arkadaşlık, çeşitli ortamlara girince kendilerine en uygun olan hayatı seçerler. Bazıları yanlış ortam ilede hem cinsine ilgi duyabilir ama bu da gayet normal. Aranızda hiç mi kimse arkadaş ortamından kötü birşey kazanmadı. Ben mesela ortamla sigaraya başladım. Bazı erkek çocuklarda küçükken kız gibi yetiştirilir ve bunlarda ileride cinsel yönden kızlar gibi düşünme gücünün yüksek olmasını sağlayabilir.
Benim görüşüm herkezi olduğu gibi kabul etmek. Onlar homosexüeldir , bisexüeldir, aktiftir, pasiftir, lezdir gibi değil insan olarak kabullenmek lazım. Ama konuşup konuşmamak yine sizin elinizde. Insanların konuşup konuşmaması veya kabullenip kabullenmemesi yetiştiği ortam, büyüdüğü çevreyle ilgilidir. Bizim insanımız konuştuğu zaman hemen arkadaşları arasında aa ibneye bak kimlerle konuşuyor. Yeni erkek arkadaşınmı tarzında alay konuları dönüyor.
Ama çevremize baktığımızda yüzümüze iyi gibi gözüküp arkamızdan kuyumuzu kazmaya çalışan, yalan yanlış laflarla bizi kötüleyen, aslında can dostu olupta sadece iyi gününde yanında olan, çıkarı olmadan hiç bir iş yapmayan arkadaşlarla konuşupta homosexüellere ön yargıyla yaklaşmanın çok saçma olduğunu düşünüyorum. İnsanlık cinsel isteklerle değil insanın beyninde biter. Kimseninde cinsel isteği beni ilgilendirmez. Biliyorum belkide hepinizin görüşlerinden farklı düşünüp farklı şeyler yazdım.