Küçük firma neye göre kime göre? anet'in port kapasitesi de port hızı da ortada şuanda. Sistem odası da adı da sanıda vs vs...
şuanda ben bugun bismillah desem 7 gün sonra hem dial up, hem ADSL satabilirim, üstelik kılımı kıpırdatmadan, zerre kadar alt yapı kurmadan. Küçük firma diye sen buradaki sadecehosting'e diyorsan buyur git gör diyorum zaten en başta söylemiştim bunu.
Büyük firma demek, parası olan birinin zerre kadar işten anlamadığı halde sırf TREND olduğu için satın alıp, 1-2 sene sırtında taşı***** sadece teknoloji işi de yapıyoruz diyebilmek için yaptığı firma oluyorsa benim hiç büyük olma hevesim yok o zaman.
Ve büyük firmayız diyerek büyük olunuyorsa oda nerde diye sorarım, büyüğüz diyerek burnunu havaya kaldırarak etrafında yükselenleri görmezsen olmaz o iş.
Bugun 34 mbit hızım var ve datacenter'ım demek bence utanç kaynağı. 34 mbit'im var ve server barındırıyorum. yani 100 tane 1mbit ADSL olan adam abansa senin tüm kapasiteni eritir demek oluyor bu.
Benim 30 mbit ttnet hattım var ve web hosting yapıyorum. Aradaki farkı anlatmaya gerek yok sanıyorum.
Ve herşey ortada zaten lafındaki kinaye içinde gülümsüyorum, ilk başta önce bir gidip gör diyorum. bizim jeneratör ve ups'in boyunu ölçüp büyük firmanın sistem odasına götürmeye kalkarsak sanırım sığdıramayız