Linux guvenlidir cunku açık kaynak kodludur bilginiz varsa sizde kapatırsınız buldunuz açığı bilginiz yoksa zaten işletim sistemi linux windows farketmez.

Linux guvenlidir az kulanıldığından değil dusmanının azlığından windows için gunde nekadar virus yazılıyo ve nedeni nedir somurduğu için? Yada tekel olmaya calıstığı için unutmayın bill gates de apple den çıkma..

Linux de kurdunuz program vs açık yoksa giremezsiniz ama windows updatelerini yapmazsanız girmek okadar zor değildir. Linux update neden az? Hic dusundunuzmu ucretsiz cok kişi deniyo açıkları bildiriyo ve kapatılıyo diye olmasın.. Program açıkları linuxe kesinlikle yuklenemez ama windows program açıkları diye bişey yok cunku zaten kendisi yazıyo herşeyi kendi açınıda kendisi yazıyo sonra kapatıyo 3. partiler hariç ki onlardada açık bulunuyo update sadece iyileştirme değildir..

Yani windows la linux mukaese bile edilemez. Birini milyonlar yazıyo birini bi gurup aynı sey değil aynı kulvar değil biri için ozveri var biri için para konusuyo parası olan alır ama herşey para değildir lisanslı linux Redhat Enterprise yada baska sunucuların guvenliğine bakın bide windows un bilemiyorum nekadar doğru karsılastırmak ama hiç sevmedim windowsu sadece tekel diye kullanmak zorunda kaldım..