isimtescil ile yaşadığım bir kaç problemden sonra directi den reseller alıp domainlerimi oraya taşımak, 2 ytl farkla ordan kaydetmek istedim. Resellerclub a üye oldum, gerekli depozitoyu yatırdım ve hesabımı açtım. 1 domain kaydettim ve farklı bi firmada olan domainimi yeni panelime attım. Herşey sorunsuz ve mükemmeldi. Isımtescil ile net üzerinden iletişim kurmak zor olduğu için bu sabah isimtescil in Kadıköy de ki ofislerine gittim. Kapıdan girince sağda oturan, domainle ilgilenen arkadaşa derdimi anlattım. Domainlerimin yeni panelime atılmasını istedim, hayır olmaz dedi. Telefonda sürekli Hilal Hanım la konuştuğum için kendisini sordum, Ferhat (tı sanırım) Bey e götürdü. Ben anlatıyorum, hayır taşıyamayız diyor, neden diyorum, satış politikası diyor, ne olduda böyle bi kural koydunuz diyorum. Domainleri isimtescilden ucuz kaydedip kendi panellerine atmak isteyen firmalar var dedi. Şaşırdım, cidden mantıklı. Diğer firmalarla aralarındaki fiyat farkı x domain sayım kadar ücret ödeyeyim dedim, kabul etmedi. Directi yede söyleseniz, anlaşmamız var vs. dedi. yarım saat 45 dakika kadar konuştuktan sonra ne dediysem kabul etmedi ve ofisten çıktım. İsimtescil 8 - 10 domainin firmalarından çıkmasını istemeyecek değil, auth.. kodu sitelerinden online olarak alınabiliyor, yani directi dışında transfer edilebilir.

Soru : bu domainleri nasıl panelime alabilirim, directi ye mail attım. ilgilenirler mi ?
Sorun : Neden böyle, ben kendi directi panelime taşımak için önce farklı bi firmaya transfer edip, sonra directi panelimemi alayım ? Masraf, Zaman .. Düşünülemez
Bilgi : isimtescil farklı bi directi panel üzerinden kendi hesabına domain kabul ediyor fakat kendi hesabından farklı bir directi panel üzerine aktarım yapmıyor. ilerde awbs tarzı bir sistem yada domain kaydederken arada aracı olmasını istemiyorsanız isimtescil yerine bi bi directi bayiinden alt bayilik alın.

Bu kesinlikle bi şikayet değildir. Zor durumda olduğum için çözüm aramaktayım.