Yukarıda yazmış olduğum fikirin şöyle bir yararı olacak;
Hem formu doldurup ileten kişinin web sitesi incelenir ***** vb'se alınmaz zaten.
Diğer forumdaki üye adlarıda önemli araştırma yapılır diğer forumlarda hakkında herhangi bir olumsuz yazı varmı, forumdaki davranışları ve yazışmaları nasıl vb gibi.
Ayrıca atıyorum bu başvuran kişilerin arasında başvurusu onaylananda olacaktır, onaylanmayanda bu kişi diyelim birini dolandırdı ve burada konu açıldı şu xx şahsı beni dolandırdı buyrun elimde benden parayı aldığına dair dekont, ve loglar der gerekli belgeler bunlar ama xx şahsına ulaşamıyorum telefonunu bilen, adresini bilen vb derse hiç olmazsa bu tür durumlarada bu sistem yardımcı olur radminin elinde açık adres vb var bizde kayıtlı adresi ve telefonu şu diyerekten.

Ne bileyim bence bu sistem getirilmeli ama yine karar yöneticilerin ve sizlerin katılıp katılmamasıdır. Bu sistem bence şu açıdan çok faydalı olacak hergün bu işle uğraşıpta üye olan çok kişi var ve üye olur olmaz ilan bırakıyorlar, satışa başlıyorlar yeni gelenler hakkında hanginizin bir bilgisi var yani o gelen şahısın telefonu, adresi, tecrübesi, yaşı, vb hakkında kimlerin bilgisi var? Sadece bizler yeni gelenlerin ilanlarını okuyoruz yönetimde dahil. Bence öyle olmamalı her ilan açanın ilanı yerine ilan bırakıp burada satış yapan kişinin bilgilerini değerlendirip satış yapmasına izinvermeliyiz yoksa önüne gelen üye olup ilan bırakıyor güvenilirmi, inmi cinmi, dolandırıcımı vb bilmiyoruz sadece ilanına bakıyoruz he arada şuda oluyor ilanına bakıyoruz birde websitesina bakıyoruz vvarezmi değilmi, adres bilgisi varmı, neler eksik, adsense varmı onlara bakıyoruz bence bu yeterli değil!!!

R10'da hosting vb satışı olacaksa önüne bir engel konulmalı, bir engel konulmayacaksada kökten kaldırılsın daha iyi. Hiç olmazsa r10'da üye olan ve burdaki ilan doğrultusunda şahıs veya firmadan hosting vb alıpta mağdur olan kişiler azalır.

Öyle yada böyle bu işe bir çözüm gelmesi gerekiyor.