aLexy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısmen haksızsın.
Microsoft Windows 2003 server'ın DDOS ve benzeri saldırılardan korunması için "Standart Firewall"'ı açması bile yeterlidir (:
Ayrıca, daha yüksek saldırılar için ISA firewall vardır.

Kimsenin bilgisini irdelemek istemedim, sadece linux kullanıcısı bir arkadaşın yanlış bilgisini aydınlatmaya çalıştım.

İyi geceler
@aLexey.
windowstaki Standart Firewall ın karşılığı LinuX ta IPTables dir. Sen eğer windows 2003 server DDOS a dayanıklı diosan ciddi anlamda yanıldığını belirtmek isterim.
DDOS ise anlaşılan gibi sadece yapılan bir metod değil, tüm metodların olgusudur. DDOS un anlamı servisleri (sunucuyu) meşgul ederek işlevini yitirmesi kavramıdır. Her şekilde yapılabilir.

Bugun Juniper, Fortinet Unix kerneline IPTables gömülü olarak çalışır. Forumlarda bahsedilen APF, CSF IPTables kullanmayı bilmeyenler için hazırlanmış yazılımlardır. ISA Firewall dan kastın M$ ISA Server ise; onu webserverine kurmayı dene istersen . Sonra da burada gel isa server kurdum bunu nasıl şöyle yaparım die sor.

Son sözüm;

Hayatında daha önce hiç LinuX yönetmemiş ve kullanmamış, Consoldan siyah ekranda yüzlerce dosya edit yapmamış, ve gerçekten harika penguenin değerini ve kıymetini bilemeyen arkadaşlar.
Windows - LinuX kargaşasına girmesin.
Bu adaletsiz bi dövüş galibi olmaz. Windows u da çok iyi yönetebilirim, Linux u da Solaris i de. Ben diosamki LinuX mükemmel değildir, iyidir. Bi bildiğimiz yada gördüğümüz vardır.

EDİT : Alıntı "IPTABLES : cok guclu, cok iyi yazilimcilarin acik kaynak kodlu yuruttugu kernel seviyesindeki i firewall yazlimi. windows a alismis, yazilim olaylarina da uzak adminlerin pek te sevemeyecegi bir firewall oldugu da gercektir... snort(ids) ile beraber kullandiginizda gercekten almak istediginizi alirsiniz. string match modulunun oldugunu belirtmek gerek direk paketin headerina bakarak filtreleme yapabilirsiniz"