sırf windows paralı, sömürüyo, bill'e kılım vs diye, bilgisiz ve gereksiz linux sevdalılarından biri olmadığın belli meksikalı.
konuyu açarken de, dikkat edersen, başka birşeyden bahsedilmemiş, zone-h tespidi buraya yansıtılmış, system açıkları çevresinde, "linux serverların sütten çıkmış ak kaşık" olmadığı belirtilmiş.
sana söylemiyorum ancak durum bariz şu ki: ister kabul edin, ister etmeyin, en çok indirilen sistemler: linux-apache-php sistemler.. ister iis ile kıyaslayın, ister security için. o size kalmış.
İltifatın için teşekkür ederim enter. Önceki postlarımda Kernel Map yayınladım. Kernel in hangi kodlardan meydana geldiğini gösteren bi haritadır o.
Milyonlar (ben dahil) linux u configure edilebilir olduğu için (her yeri ile oynanabilir ve kafamıza göre ayar yapılabilirlik) tercih ediyor. Sen Joomla kuracağım die Safe Mode u açarsan. Şu scripte lazım die execleri çalıştırtırsan o zaman kendi açığını kendin yapmış olursun. Demek istediğim şey kusursuz sistem asla hacklenmeyecek sistem kurulur LinuX a. Ama kimin işine ne kadar yarar bilinmez. Zone-H daki kayıtlar şunu gösterir = ne yaptığını bilen linux server admin i azdır. Herkes forumdan şurdan burdan tavsiyeler ile serverini configure ediyor. Kimse hangi modulun ne işe yaradığını bilmiyor. Oysa Linuxta conflar ile oynanarak yapılacak işler windowsta 2 tıkla yapılıyor
Son sözüm Linux ile Windows un adil olmayan dövüşü devam ediyor. Ben hep şuna benzetirim,
Mercedes = Microsoft
BMW = LinuX
Mercedes fabrikadan araba üretip piyasaya sürüyor.
BMW ise düyadaki tüm üst düzey araba ustalarını topluyor ve herbirine danışarak bir araba üretiyor.
Tercih sizin.