mokoko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu Oktay Sinanoğlu ve Türkçe çığırtkanlarından nefret ediyorum. yok CD demeyecekmişim teker diycekmişim. Çok oturgaçlı götürgeç.
Yahu dil evrimleşen bişeydir. Bırakın evrimleşsin. Aynı kalamaz ki. Doğru kullanım dediğin kullanım ne kadar doğru ki? 1000 yıl önceki bir Türk ile karşılaştığınızda ona derdinizi anlatabilecek misiniz? Hayır. Doğru olan bizimki mi onunki mi? Onunki. O zaman en öz Türkçe'yi alıp getirelim. Bu işin ucu bucağı yok, toplum benimsedikten sonra kendisine bilim adamı diyen şaşkalozlar "vay efenim Türkçe elden gidiyor, kültür yozlaşması zav zuv" desin. Bu dili sabit tutamazsın hiçbir dil sabit kalmaz. Çok içerliyorsan evrimleşmesini kendi doğru bulduğun yolda yaparsın.
Dil kültürdür ama neye göre kültür.
Hep aynı konuşulan dil kültür mültür değil. Şu an konuştuğumuz dilin güzel olmasının sebebi şu an konuşuyor olmamız. 1000 yıl sonra bizim yazılarımıza baktıklarında bu adamlar 2000 li yıllarda yaşamışlar diyebilecekler. İşte kültür budur kültüre dar perspektiften bakmamak lazım. Profesor olmuş ama neyi savunduğunu bilmiyor.
İçeride diller sempozyumu düzenleniyor. Çıkıp Türkçe yapıyor seminerini. E kim anladı senin Türkçe'ni? -kimse. Neye yaradı Türkçen, bu işi faşizan yapmamak lazım. Ben ortak bir Dünya diline karşı değilim. Bu Almanca olsun, Türkçe olsun, Kürtçe olsun yada Japonca olsun ama herkesin kullandığı bir ortak dil olmalı. Bunun sebeplerini neden iyi üniversitelerimizde İngilizce eğitim yapıldığını anlayamamak aymazlıktır aydınlık falan değil.
Ayrıca ODTÜ, İTÜ, Bilkent bunlar dünya çapında üniversiteler. Sadece Türk Üniversitesi konumunda değiller Nijerya'dan da öğrenci geliyor Panama'dan da. Ne yapacaksın bu adamlara hiç işine yaramayacak Türkçe'yi mi öğreteceksin üniversitende. Sonra Türkçe eğitim mi yapacaksın? Oktay Bey çok biliyor. Bıraksın bu Türkçe sevdalılığı üzerinden prim yapma çabasını.

Bakın ben dilini çok iyi kullanan bir adamım. Gerçekten dilimi harika kullanırım sadece yatakta değil hayatımın her kademesinde dilime hakimim. Kimse dilimizin Arapça ve Farsca tarafından uğradığı tecavüze birşey demiyor.
Arkadaşım bir site yapıp, Türk Dilininin değerini insanlara daha çok benimsetmenin neresi kötü olabilir. Tamam, Oktay Sinanoğlu ve onun yolunda gidenler abartıyor olabilir ama ben burada onlardan söz etmedim. Amacımız insanlarımızın aslında ne kadar değerli bir vatanda yaşadıklarının ve ne kadar zengin bir kültür ve geleneğinin vs. olduğunu göstermek. Bu günkü gençlik bunlardan yoksun yetişiyor. Çünkü herşeyden önce niçin yaşadıklarını bilmiyorlar. Zaten geçmişinden haberi olmayan, üstüne atalarını kendine düşman gibi gören bir yeni nesil geliyorken bir de dilleri gittim mi ne kaldı ki geriye? Eskiden Çanakkale Savaşları anlatıldım mı gençlerin gözü dolardı ama şimdi öyle mi? Yazın güzel ve mantığa yatıyor ancak kendinde söylediğin gibi dar perspektiften bakmamak lazım. Konumuz zaten sadece dil değil, dil yalnızca bir örnekti. Bahsettiğim gibi bir sürü konu var. Masonlardan tutalım da, tarikatçılara, misyonerlere, ermeni sorununa, derin devlete kadar... Aslında olayların hepsi aynı yere çıkıyor ancak bunu en sona bırakmalıyız. El ele verdik mi bunların hepsi olacak şey... Karar sizlerin arkadaşlar. Ben yine kafamda planladığım bir kaç projeyi kendimde olsa yapıcam. Saygılar.