yaaau lan girmiyim dedim girmiyim dedim zorla soktunuz beni siyasete.Bakın başlarsam durmam ki başlıyorum....

Demokrasi dediğiniz şey aslında o kadar da parlak olmayabilir.
çoğunlun verdiği karar ve bu kararın dayatmacılığı çok gudik bir yöntem.Ben çoğunluğun verdiği karara göre hareket etmek zorunda neden olayım ki ?
Eğer bir konu üzerinde mütaala eden çoğunluk yeterince bilinçli değilse verdiği kararın doğru olduğunu söylemek ne derece doğrudur ?
socrates'a ölüm cezası isteyen de çoğunluktu bushu amerikanın başına getirende yine bir çoğunluk.Bunların doğurduğu sonuçlara doğru demek mümkün değildir.
Aslolan güç elde edip inandığınız değer için savaşmaktır.
Kimse demokrasi ile bişeyler değiştirmemiştir kimse demokrasi ile devrim yapmamıştır (inkılap tarihi..)
"Halk bunu istiyor" diyebilmek için önce nitelikli bir halk oluşturmanız lazım.
Bu bizim ülkemizde yok.
Bu nedenle progresivite isteniyorsa gerektiğinde totaliter sistemler uygulanabilir.Hiç sevmesem de osmanlı monarşif bir devletti bi çok alanda başarısız olduğunu söyleyebilir miyiz ? -hayır halkının müreffeh olmadığını söyleyebilir miyiz ? -hayır.
sonuç olarak demokrasi afyondur bu söz ile prim yapmaya çalışanlardan uzak durun.inandığınız değerler adına savaşmayı göze alın derim ben.

bu konuya bakan internette şunu da arattı;
*** yiyin, milyonlarca sinek yanılıyor olamaz.