dün 20.00 surlarında yeni bir server aldım satıcı ip numaralarını ve uzakmasaüstü bilgilerini verdi.zaten hemen uzakmasaüstüne girip kontrol falan yaptım daha sonra hemen
bir kaç domainim bulunduğu
https://www.sistemhost.com/ girerek yeni dns kayıtı yaptım ve o dnsye tüm sitelerimi ayarladım..
saatlar geçti tık yokk bakıyorum dns değişmiş who ise evet dns bilgilerini taratıyorum bana verilen ipleri işaret ediyo o olmadı eski bir dnsyi ipleri değişiklik yaparak denedim olmadı üstünden 18 saat geçti sabrım iyice taştı paneller bakıyorum eski vpsinin dns si ile bir uzaktan yakından alakası yok ama o nasıl oluysa o eski sunucudan verileri alıyo bir türlü yeni servera sitelere yöneltemedim.
bende godaddy deki sitelerimden başka bir nameserver kayıtı yapayım dedim yaptım tekrar onu ayarladım gene olmadı bakıyorum
InterNIC | The Internet's Network Information Center den nameserverin iplerine ama yaptıklarımın doğru olduğu gösteriyo. fakat lazım sinirlerimi bozdu bu salak olay üstünde 24 saat geçti hala nasıl oluyoda eski vpsyi tanıyo??? bir türlü yeni aldığım servera yönlediremedim siteleri...
bir mantık hatası var salak saçma işlerde hem beni bulur zaten
bir garip olayda tüm bu ip değiştirme gayretim esnasında sitelere giriş yapıyoruz ama bir kaç saat önce acayip bir olayla siteye giriş olmamaya başladı aklımada şu soru takıldı acaba değişim kademe kadememi oluyo tüm mekanlardan aynı anda yaşanmıyomu acaba??
bir yardım ederseniz sevinirim
galiba godady den yaptığım dnsleri tanımış ama o kayıtı daha vermemiş o yüzden şu anda sitelere iletişim gitmiş