Öncelikle Floodgate'ye ilginizden dolayı teşekkür ederim. Önceki mesajlara gözgezdrince yazılımı deneyen bazı arkadaşlar görüşlerini bildirmişler. Bir test platformu nedenmi oluşturmuyorum?
Bazı kendini zeki zanneden arkadaşlar sadece yapacakları saldırının hiçbirşekilde engellenemeyeceğini ispat içinmi bilinmez, ben SYN-Flood yapacaklarını zannedip saf saf test adresi veriyorum lakin zombie gibi alakasız yöntemler kullanıyorlar. Yani bu işi bir ego yarışına çevirmenin alemi yok yazılımın yaptıklarını ve henüz yapamadıklarını ben zaten kendi ağzımla söylüyorum bakın tekrar edeyim dilerseniz.
Floodgate, SYN-Flood (SYN-ACK istismarı), Land-Flood (bağlantı tekrarları), Form-Spoofing ve Remote Posting (sahte form kayıtları), Brute Force (tahmin saldırıları), Session Hijacking (oturum hırsızlığı), Cross Site Tracing - XST (Çapraz site takibi), Vulnerability Scanner (Açık tarayıcı) gibi pekçok saldırıda etkindir. Ayrıca testler sırasında görüldü ki spam amaçlı robotlarda Floodgate'den nasibini alıyor.
Floodgate neleri yapamıyor onuda söyleyeyim, Floodgate bir web tabanlı uygulamadır yani aldığınızda sitenize kuracaksınız sunucuya değil. O sebeple Ping Flood, UDP Flood gibi bazı Flood ve DDoS türevleri henüz Floodgate tarafından engellenemiyor. Ama Floodgate projesinin amacı üstüne basa basa belirttiğim gibi tüm Flood, DOS ve Distributed DOS türevleri üzerinde etkili olabilecek bir yazılım çıkarmaktır. İnşallah bu konudada zaman içinde planlar pratiğe dökülmüş olacak.
Saygılarımla