Tabiki sadece düşüncelerinizle.Yani en azından düşüncelerinizle.Açıkcası bazı arkadaşlar pek detay vermeyecegım için kızacaklardır..
Ancak ben Bir Projem var.ve Bu projeyi gereken Yasal işlemler yapmadan ve ciddi anlamda Hayata sokmadan anlatmak istemedıgımden kaynaklanıyor.
Her ne ise.Aslında bu proje ilk aşamada Hayal olarak kafamda yer edindi.Daha sonra İnanılmaz bir şekılde bu hayal büyüdü..İlk önce kodlama ile yapılması imkansız gibi duran ancak daha sonra Falsh vb gibi desteklerle yapılabileceği konusunda bir önbilgi edindim.
Daha sonra Profesyonel anlamda çeşitli webmasterlar ile görüştüm.Tabiki projeyı detaylı olarak değil sadece Tabanda yaklasık 1 sayfa ıle ozetleyerek kısaca anlattım.Açıkcası yaklaşık isim vermek yanlış olur ama 15 webb tasarım şirketi ile gerek msn gerek maıl gerek ıse telefon ıle yaptıgım görüşmeler sonucu Bu tarz bir proje için altyapılarının olmadıgı cevabını aldım.
Tabiki bu 15 in içindeki 5 tanesine dırekt olarak proje ortaklıgıda teklıf ettıgımı ıtıraf edebılırım.Ancak Onlar şuan cok yogun oldukları gibi bazı kısısel haklı sebeplerınden dolayı gerı cevırdıler.
Derken..
Derken şu an proje öyle bir hal alıyorkı Her sanıye ayrıntı birşeyler ekleyebılıyorum.taslak olarak yaklaşık 55 sayfaya Ulaşmış bir projeden bahsedıyorum.
Bu proje nasıl bişiydir ?
Bu proje tamamen Web tabanlı uygulanacak ve o anki online insanların birbirleri ile aktivite ıcınde olacakları bır tabandadır.Yani bu bır oyun fılan degıldır aslında.
Temelini GERÇEK BİR YAŞAMIN SANAL BİR YAŞAMA dönüştürülmesi diyede adlandıranlar oluyor.çbazıları evet bu bır oyun dıyebılıyor.
Ama bugune kadar bu projenın kucuk detaylarını vermeme ragmen proje Mukemmel ötesi demeyen cok az ınsan ıle karşılaştım.
AMA GELİN GÖRÜNKİ..
Bu tarz bir proje için son olarak XXX adlı web tasarım şirketi ile görüştüm.Kendileri alt yapı olarak bu projeye musaıtler ki zaten tabanda buna banzer benzer demek ne kadar dogru olur.Yani 3d çizimler,action script vs gibi konularda profesyonel olmuş durumdalar.Ve yaklasık BETA AŞAMASI 3 yılı alıcak bu projenın zaten kendılerı farklı bır formatta barındırdıkları için Kodlama kısmınıda kısa yapabıleceklerını belırttıler.yanı beta aşaması yaklasık 7-8 ayı bulacaktır.Ki kendılerı cok ciddi ve buyuk bır fırmadır.
ANCAK BENDEN 50.000 DOLAR istendi.evet beta aşaması için bu ucret ıstendıgı için.Şu an projeyı askıya almış durumdayım.
Ancak bu proje hayata geçerse TÜRKİYEDE İNTERNET ANLAMINDA BİR ÇOK TAŞIN YERINDEN OYNAYACAGI VE DUNYA CAPINDA bir tanıtım olacagını düşünmekteyım.Dunya uzerıne tam olarak boyle bır sıstem bulunmamaktadır.
Ben ınanıyorumkı sıstemınde ınanılmaz bir Maddi getırısıde olacaktır.
Ancak Şu an ne yapmalıyım hiç bılmıyorum.
Büyük şirketlerın genel mudurluklerıyle gorusmekten başka....