Selam arkadaşlar,

Öncelikle hemen tepki göstermeyin bunlar forumda var diye. Dünden beri araştırıyorum ancak tam anlamıyla sorunuma çare bulmuş değilim. Phpmyadmin'e tüm tablolarımı tek tek ekledim Latin5 olarak. Ancak bugün tabloların latin1_sw..._ci olarak eşlendiğini gördüm. Vbulletin forum kullanıyorum ve foruma atılan mesajların yer aldığı tabloyu silip yeniden Latin5 olarak yükledim. Bu sefer Latin5 oldu ancak karakter sorunu hala devam ediyor. Daha önce böyle bir sorun Phpbb forumumda başıma gelmişti. Uzun uğraşlar sonrasında halletmiştim ama nasıl halletiğimi o zaman da anlayamamıştım. Çünkü yaptıklarımın aynısını defalarca yaptım sonunda artık bir yerde küçük bir değişiklik mi yapmışım ne halletmiştim. Mesela phpbb forumumda db.php dosyası içerisine

mysql_query("Chracterset'latin5'");
mysql_query(.....
....

benzer birşeyler yazmıştım sanırım ondan sonra hallonmuştu. Vbulletinde config.php database seçimi altına yazdım ama bu sefer forum açılmıyor. Nerede ne yapmam gerek. Dosyaları silbaştan kaldırıp yeniden latin5 olarak mı yüklesem?

Ayrıca sql dosyaları bilgisayarımda şuan tablo tablo. Bunları tek seferde birleştirip atabileceğim atarken veri kaybetmeyeceğim bir program var mı? Ya da herkes Mysql Dump mu diyecek bilmiyorum...

Dosyaları zipleyip atmayı denedim ancak zipledikten sonra zip içinde listelenen sql dosyaların en başındaki dosya sadece phpmyadmine gitmiş olarak görüyorum. Başka yolu yordamı var mıdır?

Şimdiden herkese teşekkürler