Scharfschütze adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam toplama olan parça zaten markasız demek değildir
Parçaların da markaları , üreticileri vardır. Markalı olanlar da bu parçaları birleştirir ama üzerine kendi adlarını basarlar o kadar

Anakart, İşlemci gibi konularda ihtiyacına uygun şeyi seçmen lazım. Orada karar senin. İşlemci c2d yeni teknolojiye uygun olması açısından güzel.
Anakart olarak ne seçtin bilmiyorum. Ama dediğim gibi Anakart konusunu iyice araştır, marka olarak ben Asus derim. Bugüne kadar 9 senede 4 anakart kullandım, hepsi de Asus'tu. Hiçbir şikayetim olmadı. Tabii bu elektronik alet bende olmaz sende olur

Ekran kartı olarak yine çok yakın zamanda benzer konuyu forumda tartışmıştık. Yüksek çözünürlüklü, ekran kartına binen oyunlar oynayacak mısın, yoksa sadece internette mi dolaşacaksın bunları belirlemen lazım. Ondan sonra ekran kartına karar verebilirsin.

Bellek (ram) konusunda en az 1 GB, ileriye dönük olması açısından eğer bütçe müsait ise 2 GB öneririm. Anakart destekliyorsa 667 veya 800 MHz tercih edebilirsin; ama 800lük modellerin fiyatları yüksektir. En düşük 533 Mhz yerine ben 667 öneririm. Orta karar.

Kasaların içinden genellikle kendi güç kaynakları çıkar. Bütçeyi çok zorlamayacak, kaliteli güç kaynağı ile beraber gelen kasalar olarak, Aopen ve Asus diyebilirim. Diğer markaların da kasaları var ama fiyatları yüksektir.

Eğer güç kaynağı olmayan kasa alıyorsan, güç kaynağı olarak Asus tercih edebilirsin. Onun dışında uygun fiyat ve yüksek performans açısından FSP tercih edebilirsin ki; Asus ve Aopen kasaların içinden çıkan (birkaç kasa üreticisi daha vardı) güç kaynaklarını da bu firma üretmekte. Ben de FSP kullanıyorum.
Bunların dışında Antec, Silverstone, Thermaltake ve adı aklıma gelmeyen diğer sağlam markalar da mevcut ama fiyatları yüksektir.

Bilgisayarcıya bana bir kasa topla dersen, yüksek ihtimal 10-20 YTL'lik teneke güç kaynaklarından gazlayacaktır. Yüksek voltajda bilgisayarın üzerine soğuk su içmen gerekir Milyarlık aletler bunlar, kolay alınmıyor.
Şimdiki bendeki pc yi gorsen cıldırırsın pc acıldıktan 30 dk sonra donuyor

Şimdi senden istegim bana dediğim gibi şekilde marklarıyla birlikte bir parca ve kasa ozellıklerını yazarmısın bende senın dedıgın ozellıklerlealmaya calısıcam.

Oyun cok az oynancak.Hız benım ıcın cok onemli.En yuksek verebılecegım ( monıtor vs yok ) 1000 ytl

Evet beklıyorum.