Meksikalı tartışmaları boşverelim kullanılan hat ortada zaten kullanmayada devam edelim TTNET den alması her şekilde mantıksız.. Nedeni kendi kullandığımız hattı görünce düşünüyorum Elektirik+Giderler+Metroethernet+Çalışanların maaşları... hepsini hesaplıyor sonrada verilen paraya bakıyorum ortaya anormal bir rakam çıkıyor bu nasıl oluyor ozaman her gün zarar eden bir kuruluş 1 seneyi doldurdu gidiyor... Ayrıca ilk yazında anlattıkların gerçek ama şu tarihde değildir.
ExAskim
1) Biz herkese haber veriyoruz telefon açarak... dün sabah yapılan çalışmadan Netinternet'in hangi müşterisinin haberi yokmuş acaba

kaldı ki tüm müşterilerine mail sms atmış nixcon'da daha eskiden olmuşmu haber vermeden kesinti ? Olmuş kabul ediyorum ama günümüzde Teklan Natro Radore de kapanan çalışmalar yapan firmalar Natro hele yakın bir tarihde kapanmıştı sanırım UPS kablolama çalışması yapmıştı ancak bu kapanmalarda Forumlara gelipde kimse yazmaz Natro kapandı diye... Bunu bir arkadaşıma isyan şeklinde yazdım başkaları kapanır birşey olmaz biz kapanırız dandik oluruz şeklinde bana şunu söyledi..
Nixcon fiyat bakımından diğerlerinden daha ucuz ve genel olarak sunucu müşterileri forumlar aleminden Natro Teklan ve buna benzer Radore müşterilerinin büyük çogunlugu Kurumsal oldugundan çoğunun site yada sunucusunun kapandıgından bile haberi olmaz nixcon da olursa bu herkese dert olur demişti..
2) Cpanel lisansında şuana kadar sorun yaşamadım ama geçmiş tarihlerde böyle sorunların yaşandıgını forumlardan okumuştum (ör biri cpanel lisanansım bitti falan demişti) ancak bu gibi durumlarda birsürü çözüm getirilebilir acil panel ihtiyacı olunursa.. sonuçta 2 günde olsa tekrar aktif edilmiş.. NOT:Ben hiç yaşamadım..
3) Telefonda hiçbir şekilde teknik ekip ile görüşülemez sadece müşteri temsilcileri ile görüşülür onlara derdinizi anlatırsınız onlar sorunu hallederler dün remote reboot lar entegre edileceyi için network çalışması yapıldı zaten artık ulaşamama durumunda kendiniz reboot edebilirsiniz farklı sistem sorunu varsa zaten direk ilgilenselerde hemen çözümlenemez olaylar çıkabilir.. Neden telefonda teknik bir kişi ile iletişime giremezsiniz? Kendimi örnek gösterirsem bu konuda biri gelipr birşey sorar derimki ticket atın neden ticket atın derim herkesin işini sağlıklı tam olarak yapmak için destek taleplerini sıraya koyarım bugün herkes teknikle görüşse 1 saat o 1 saat içinde adamların tüm zamanı ölecek... Neden görüşemiyorum diye sorun telefonda aynını anlatacaklar zaten...
4) Biz müşterilere Nixcon üzerinden hizmet verirken sunucularını yine biz izleriz yani genelde bu sunuculuk işini bilmeyen veya bu işi bilipte uğraşmak istemeyenler bizden sunucu kiralar sunucuda bir kesinti olması durumunda cacti den biz kontrol ederiz cacti de snmpd servislerini kullanabilmek için networkdaki tüm sunucularla iletişim içinde olmamız gerekir peki biz nasıl iletişim içindeyiz tüm sunucular ile
http://cacti.ni.net.tr/host.php
Son olarak bir açıklama yapmıyorum sizin yazılarınıza cevap yetiştiriyorum bugün siz buraya yazmasanız ben gidipde nixcon hakkında birşey yazmamki zaten