Aksaray'da facia

14 Nisan 2007
AKSARAY (DHA)
Kapadokya'ya geziye giden öğrencileri taşıyan otobüsle kamyon çarpıştı. İlk belirlemelere göre çoğu çocuk 32 kişi öldü.

KATLİAM GİBİ KAZADAN FOTOĞRAFLAR

KAZADAN İLK GÖRÜNTÜLER


İzmir Konak'taki Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya gezisine götüren 45 HA 158 plakalı yolcu otobüsü, Konya- Aksaray Karayolu'nun 98'inci kilometresinde, Aksaray’ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü yakınlarında saat 07.00 sıralarında kamyonla çarpıştı.


Aksaray Valisi Sebati Buyuran, ilköğretim okulu öğrencilerini taşıyan otobüs ile kamyonun çarpıştığı trafik kazasıyla ilgili olarak, “Netleşen rakamlara göre kazada ölü sayısı 32, yaralı sayısı 30” dedi.
Kazanın ardından Aksaray Devlet Hastanesine gelerek yetkililerden bilgi alan ve Buyuran, kendisine ulaşan son bilgileri basın mensuplarına açıkladı
Buyuran, şunları kaydetti:
“Netleşen rakamlara göre kazada ölü sayısı 32, yaralı sayısı 30. Yaraların 4'ünü Konya, 3'ünü Kayseri'deki hastanelere sevk ettik. İzmir Valisi ile de irtibata geçtik, kendisi de Aksaray'a geliyor. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri uçakla İzmir'e nakledilecek.”
Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan ve kazada hafif yaralanan otobüsün ikinci şoförü Ahmet Cengiz ise AA muhabirine şunları söyledi:
“Kaza sırasında otobüsün bagaj bölümünde uyuyordum. Otobüsten nasıl çıktığımı da bilmiyorum. Öğrencileri İzmir'den Kapadokya'ya götürüyorduk. Otobüsün içinde aşırı yolcu yoktu, istesek de zaten fazla yolcu alma imkanımız yoktur. Kazanın oluş şekliyle ilgili ise hiç bir bilgim yok. Halen kazanın şoku içindeyim.”
"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Aksaray'da meydana gelen trafik kazasıyla ilgili durum değerlendirmesi yapma amacıyla toplandıklarını belirterek, kazanın kendilerini çok üzdüğünü bildirdi.
Yetkililer, Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Karakaya'nın çocuğunun geziye katıldığının belirlendiğini bildirdiler.