donanimmerkezi.com adlı üyeden alıntı:
Ortalama 50 derecede CPU ya zarar gelmez ve bilgisayarın donmasına neden olmaz. Anakartlardaki cpu ısı sensoru her zaman doğru sonuç vermeyebiliyor. Hatta yazılım hatası bulunan birçok anakartın bios update edildikten sonra normal değerleri gösterdiğini çok gördüm. Isıyı cpu fanına dokunarak az çok anlayabilirsiniz. CPU soğutucusuna (metal kısma) elinizle dokunun sizi rahatsız edecek kadar sıcaksa tehlikeli değilse noproblem.

Donmayı nasıl ve hangi durumlarda yapıyor ? Rastgele herhangibir zamanda mı veya çalıştırdığınız uygulama sayısını artttırınca CPU kullanımı yükselince mi?

Eğer rastgele ise sorun RAM hatası olabilir. Windowstan cpu ısısını anlık takip edebileceğiniz yazılımlar var. Bu tür bir yazılımlarla problem ısıdansa tespit edebilirsiniz.

gerçi işin uzmanı konusmus ama ben de bi iki ufak şey ekliyim.Makinenin oyun fln sırasında kilitlenmesinin sebebi ramlerden ya da aşırı ısınan cpudan olur.

İlk önce benim tavsiyem fanı sökmen ondan sonra, fanın altındaki termal macunun (bazı fanlarda fanın altında gri bi tabaka olarak bulunur, ya da sen onu işlemcinin ustune surersin beyaz bişidir o da. Eğer bu iki dediimden de yoksa fanla işlemci arasında termal macun yok demektir o zaman olmas ) işlemcinin tamamı ile temas edip etmedigini kontrol et. Eger temasta bi problem yoksa fanını tekrardan tak, fanın kenarlarındaki bacakları kapat.ondan sonra fanın yan tarafından bakıp tam oturup oturmadıgını kontrol et ya da eline fanı kendine dogru cek ( abartmadan) eger fan hareket etmiyorsa fan oturmuş demektir. Genelde karsilasilan problem, işlemci cevresindeki fan oturma yerinin ayakları fanın alt tabakasına değer ve bu yuzden işlemci ile fan temas etmez.

Bu arada işlemciye 49 derecede bişi olmaz. Benimki 46 derecede calısıo. Yanlis hatirlamiosam işlemci 60 derecede tehlikeye girer,70 derecede yanar,ondan sonra ustune yumurta kırıp omlet yapabilirsin