Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Arkadaşlar siz Google'ın bir siteyi eliyle database'den banlayacağını, ya da sıralamasını düşüreceğini falan mı zannediyorsunuz? Çok istisnai durumlar dışında böyle bir şey yok. Google sizin raporlarınızı inceliyor ve haksız yere eğer sıralamada spam yaparak yükseldiyse bu adam, Google algoritmasını güncelliyor (ilk güncellemede) bu tipte spam kullanan tüm siteler de bu spamdan fayda sağlayamıyorlar.
Ha diyeceksiniz ki o halde neden bu kadar çok spam site hala ayakta? Güzel soru. Bunu ben de çokça kez kendime sordum. Türkçe Google resmen çöplük. Ama bir de şöyle düşünün: Adam örneğin "X Manken ***** video" yazıyor. Zaten bu kelimeleri sitesinde barındıran bir adamın spam olmamasına imkan yok. Dolayısıyla arama motorlarında haksız rekabete yol açacak bir şey pek yok gibi. Ama eğer bu dediğiniz şey, "haber oku" gibi bir aramada olsa evet haklısınız. Ancak şu ana kadar ben, daha düzgün arama sonucu alternatiflerinin bulunduğu bir yerde spam sayfalara çok fazla rastlamadım. Eğer düzensizlik varsa da hep raporladım zaten uzun zamandır.
Herkese spamsız günler dilerim.