Kolera : Danyel baba,siz asker oldunuz dimi?Askerdeyken bekleyeniniz varmıydı?Sen Roka,bunun ne kadar acı birşey olduğunu bilmiyorsun,bana Ebu Leheb in hammal eşini hatırlatıyorsun.Ben yar özlemi çekiyorum,yalnızım.Ama sen beni yalnızlığımdan eşine vurdurtuyorsun.Kurşunlar sana sekiyor.Göremiyorsun,perdenden yazık,

*Ya güldürme beni Allah aşkına, Ceza nın askere gideceği tarih 1 ay önceden belli olduğundan, öğrenci affı çıkana kadar yaşadığım sıkıntı bile seninkinden fazladır, sagopa nın istanbul da askerlik yaptığı ve her akşam evine geldiğini senin gibi bizde biliyoruz, böyle bir karalamaya girmeniz, zaten sürekli karalayan sizlerin rapinize olan güveniniz hakkında şüphe uyandırıyor, zira sizin aynı şekilde karşılık vermenize engel olan yok ama duygu sömürüsü yapmak, nedense çok işinize geliyor. Sagopakajmer.org sitesine her girdiğimizde gördüğümüz o geri sayım, senin birçok genç kıza karşı yaptığın bir ayıptır,benim sana yaptığım haksızlık bunun yanında hiç kalır, ceza nın bile sivil olmasına rağmen bir ep yapacak vakti yok, sagopa nın asker olmasını, benim sana attığım özel mesajları okuyup, beni banlamadan hemen önce düşünecektin.

Kolera : Bu EP.yi yaptım,ilk ve son kes sizlerle girdiğim küçük bir muhabbetti bu yazdıklarım ve biliyorum ki sözüme gelecek.Boşa koydum dolmadı,doluya koydum almadı çok dolu olduğunu sandı olacak.Ben bu EP yi sadece aciz olmadığımı ve diss parçalarının insana nasıl hissettirdiğini anlamanız için yaptım.Çünkü sizlere iyi niyet,sabır sökmüyor,sizin dilinizden konuşmak lazım.(Ama bunu bir daha yapmayacağım,çok elzem bir durum olmadıkça,o yüzden bu ep yi arşivlere katsın dinleyiciler

*Gerçekten bundan sonra sadece rap yapsanız çok iyi edersiniz, zira bende o yetenek olsa sizlerle asla bu şekilde muhattap olmazdım, bize böyle cevap hakları doğurmayıp, yolunuza baksanız bizlerde mutlu hayatlarımıza kaldığımız yerden devam ederiz, sonuç olarak sizin yersiz yermeleriniz olmasa ceza dan başka türlü lirikler çıkacaktı, şimdi ne yapıyorsanız, ne tür hainlikleriniz varsa unutun, sadece rap yapın, yada telefonlarınızı açın, maillerimize cevap verin aramızda tartışalım, bakın hiç yazıyor mu ceza internette birşey, biraz örnek alın, o sagopa yı bu işi yapanlar arasında en iyilerden gösterdi hep, bu yüzden arası açılınca sadece bahsetmeyi kesti, asla ve asla sagopa kötü demedi, sadece reklamını yapmayı kesti, sizler böyle yapamadınız, insanları neyle etkilemeye çalışıyorsunuz bir düşünün,bence sadece kendinize odaklansanız daha da başarılı olursunuz, zira ceza ya bunları okumuyoruz bile,lütfen çok güvendiğiniz rapinizi yapın ki; ceza da sizi duyabilsin, gereksiz polemikleri kesin, siz kesmeseniz bile biz kesiyoruz, bu platformlarda sizlerle tartışmak istemiyoruz, zira ceza-fan.com dedikodu platformu değildir, bu site Türkiye nin en aktif mc sine ait olan,71.500 üyesi bulunan bir fan sitesi ve burada ceza hakkında konuşulacak daha önemli şeyler var ve herzaman da olmaya devam edecek.Bu saatten sonra aynı şekilde davranmaya devam edecekseniz bilin ki; kimse size cevap vermeyecek, o zaman dedikoducu sıfatını, fitneengiz sıfatını sizler tek başına devam ettireceksiniz, bizler fazlasıyla konuştuk bile, bundan sonra anlamayana davul zurna az gelir....

SAYGILAR
ROKA

Biz ağabeyime yapılan karalamalara bir ispat istemiştik,buna yanıt ise saçma bir anektod olarak geldi.Bende sizlere bir sürü anektod uydurabilirim.Bu bir ispat değildir kaldı ki bunu bu şekilde ortaya koymak acizliktir.Bazı şeyleri Kısa bir süre sonra diss ep si yapacak olan bu insan rap ine ve yaptığı işe bu kadar güveniyorsa bu tür karalamalara ihtiyaç duymamalı.Benim yada babamın buraya yazdığı hiçbir şey CEZA nın yorumunu içermemektedir.Bu şahıs nasıl sevdiklerini koruyor ise bende aynı şekilde hayatımdaki en değerli varlığı koruma hakkına sahibim.

Bu insanlar ağabeyim askerde değilken bile böyle meydanı boş bulmuş gibi konuşurlarken ben Allah’ıma şükrediyorum ki Allah bir şans daha verdi ve ağabeyimin askerliği için kanuni olarak hiçbir usulsüzlük olmadan devletin verdiği hak ve olanaklardan yararlanarak,üniversite affından faydalanarak tecil hakkını kullanması nasip oldu.

Biz bu insanın İstanbul’da askerlik yaptığını bildiğimiz ve her akşam yine sitesinde saçmalamaya devam ettiğini bildiğimiz için yani burada hala konser verebildiğini,burada olup cevap verebilme imkanı olduğunu bildiğimiz için rahat davrandık.Ama galiba CEZA askere gidince meydan bize kalacak diye düşünürken birde baktınız ki her şey ters döndü.Plan değişti,biz gizliden laf sokalım dediniz CEZA cevap verince de ben askerdeyim,kolera bayan ,çirkef olansa CEZA oldu öylemi? YOK ÖYLE YAĞMA.

Bu şahıs kendi İstanbul da askerlik yapabilme hakkını kazanabilmişken neye dayanarak,neye güvenerek CEZA nın yada arkadaşları diye tabir ettiği kişilerin İstanbul da askerlik yapamayacağından bu kadar emin konuşabiliyor?Bu komediye artık bir son verilsin çünkü kendileri konuştukça batıyorlar.İşlerini yapıp sussunlar tıpkı CEZA nın yaptığı gibi.

Ceza hiçbir röportajında sagopa adını ağzına diss amaçlı almamış olup tam aksine karalama amaçlı değil Türkçe rap teki iyi isimler sorulduğunda örnek vermek adına anmıştır.Sagopa nın söylediği şekilde yıllardır Ceza nın ona karşı bir kin gütmesi mümkün değildir çünkü Rapstar albümünde beraber çalışmaları mevcuttur ve Rapstar albümü sonrasında Ceza sagopa nın adını her zaman iyi niyetle anmıştır.Ancak bu şahıslar gerek röportajlarında olsun gerek sitelerinin forumlarında olsun bir çok kez ima yollu ama açıkça belli olacak şekilde Ceza yı karalamaya çalışmışlardır.Ve bu olaylara kadar tek 1 parçada yada röportajda sagopa ya diss yapmayan Ceza bu durumlardan bu karalamalardan sıkılarak cevap hakkını kullanmış ve bu parçayı yapma gereği duymuştur.Şahsın söylediği gibi Ceza nın diss yapıp inkar etmiş olması gibi bir durum söz konusu bile değildir.

Bu insana sorarım İSVEÇ konserinde Allah a küfrettiğini iddia ettiği insanla bu konser sonrasında neden çalışmalarını sürdürmüş?İnançları bu kadar değersizmiymiş ki hemen silip atamamış bu insanı? Yoksa şimdilik bu insanla devam edeyim belki biraz adım duyulur sonrada bu yaptığını ilerde aramız bozulursa koz olarak kullanırım diye mi düşünmüş?Neyim var ki ye klip çekeyim de cezayla görüneyim,yada albümüne birkaç tane daha beat vereyim de adım geçsin diye mi beklemiş? Bu saçmalık , anlattığı bu yalan çok yazık ki işinde adı en iyiler arasında anılan bir insana yakışmamıştır. Kendilerini işleriyle ispat etmeleri gereken bu insanlar bir çok yerde saçma sapan açıklamalarla kendilerini küçük düşürmüş ve bu şekilde kendilerine yapılan her hareketi hakketmişlerdir.Madem diss yapacaksınız fazlasına neden ihtiyaç duyuyorsunuz?Kendinize ve rapinize güveniniz eksik olabilir ama bunu göstermeyin bari.

Bana gelince ben hiç bir zaman bu şahsa ve eşine diss yaptığımı inkar etmedim,her zaman söylediğim her sözün arkasındaydım.Ancak söylenenler gibi asla 7 yıl gibi bir süredir bu şahısla uğraşmış olmam söz konusu değildir.Çünkü 7 yıl öncesinde ben NEFRET albümündeki parçayı yaptığımda zaten KOLERA ismini asla duymamıştım.Öyle bir şey olsaydı yani 7 yıl öncede bu insana bir şey söylemek isteseydim korkmazdım inkar etmezdim .

Kaldı ki inkar etmem söz konusu olamazdı zaten çünkü ben isim vererek disslerimi yaptım ve hatta bir albüme koydum.Bu şahıs Fuat ın albümünde yer alan AYBEN'DE parçası için FUAT ı tehdit ettiğinde,bu olay benim kulağıma geldi. Ben kendisini aramış ve telefonda ona Fuat a yaptığı tehdidi sormuştum.Ve bu aramayı yapabilmek adına SAGOPA nın telefonunu hammer müzik ten rica etmiştim.Babamın isteği üzerine BEN SAGOPAYI ARAYARAK bu konunun doğruluğunu öğrendikten sonrada sana ben de diss yapıyorum o parçada hatta sahnede yaptığım hali çok daha ağır olduğundan ve albüme konulamayacak olduğundan değiştirmek durumunda kaldım zaten kulağına gelmiştir dediğimde bunlardan sıkıldığını belirtmiş , bende aynı dertten muzdarip olduğumu söylemiştim ve bu konuları kapatma kararı almıştık.(isterseniz inanmayın ben anektodumu sunuyorum)

Bahsi geçtiği gibi koleranın albümünün hazırlandığı hakkında bir bilgi Sagopa tarafından bana verilmemiş olup tam aksine bu konulardan sıkıldığımı ve albümümü yapmaya başladığımı ben kendisine iletmiştim. Ve ben sonrasında hiç bir şekilde bu şahıslara diss yapmadım. Ancak bu şahıslar hiç bir röportajı yada yazdıkları hiç bir yazıda abimi ve beni es geçmemiş ima yollu ama küçücük bir çocuğun bile anlayacağı şekilde bize laf sokmaya devam etmişlerdir.Ve bu saçmalıklara hiciv isimli bir kılıf uydurmuşlardır.

Özellikle Kolera nın yazdığı yazılarda haddi olmayarak Ceza ya ima yollu ağır ithamlar bulunmaktadır.Hakkettikleri şeylerden kaçmaları imkansızdır ve böyle çocukça şeylerin arkasına sığınmak acizliktir. Bizler onların yaptığını yapmayarak kendimizi ve duygularımızı anlatmak adına rap yolunu seçtiğimiz için suçlu oluyorsak,fark etmez ben işimle kendimi gösteririm.