İstanbul Emniyet Müdürü: Çocukların suçta kullanılmasını önleyemezsek kapkaç bitmez.

Türkiye'nin asayişte en dertli ili İstanbul'un emniyet müdürü Celalettin Cerrah içini SABAH'a döktü: "Yasal boşluğu iyi bilen suç çeteleri hırsızlık ve kapkaçta 18 yaş altı çocukları kullanıyor."

15 BİN SUÇLU ÇOCUĞUN ÇOĞU SERBEST KALDI
"Yasa gereği çocukları sorgulayamıyoruz, savcıya teslim ediyoruz. Geçen yıl 14 bin 874 suçlu çocuk yakaladık. Sadece bin 224'üne yasal işlem yapıldı. Gerisi sokağa döndü."

SULTAN'I YAKALIYORUZ SALININCA SUÇ İŞLİYOR
"Bir yankesici 38 kez yakalanmış, hep serbest bırakılmış. Sultan isminde bir kızımız var, aynı durumda. Yakalıyoruz, mahkeme bırakıyor. İki gün sonra aynı suçu işliyor."

TİNERCİLERİ UZANLAR'IN ÇİFTLİĞİNDE EĞİTELİM
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tinerci çocukların rehabilite edilmeleri gerektiğini söyledi ve adresi de gösterdi: "Uzanlar'ın Pamukova'daki çiftliği boş duruyor. Orayı belli bir düzene sokalım ve bu çocukları orada eğitelim."

İstanbul'da kapkaç bitmez

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'tan sert çıkış: "Kim İstanbul'da kapkaçı bitiririm" diyorsa yalan söylüyordur, bu mümkün değil" "Öncelikle 18 yaşın altındaki çocukların çetelerce kullanılmasını engellemek zorundayız. Yakalıyoruz ama 24 saat sonra serbest kalıyorlar".

Son günlerde en çok konuşulan konuların başında kuşkusuz güvenlik geliyor. Özellikle İstanbul'da belirgin bir artış gösteren kapkaç ve hırsızlık olaylarını konuşmak için İstanbul Emniyet Müdürü'nün kapısını çaldım. Müdür Celalettin Cerrah kendilerine haksızlık edildiği görüşünde. "Asıl problem" diyor: "Suç örgütlerinin 18 yaşın altındaki çocukları kullanması. Yakalıyoruz, serbest kalıyorlar. Bu çözülmezse İstanbul'da hırsızlık ve kapkaç olaylarında azalma olmaz."