@tacops

dmoz üzerien yaptığım incelemelerden ve edindiğim tecrübelerden sonra geçen yıl ile bu yıl arasında farklar mevcut olduğunu görebiliyorum Bir çok site Özellikle ekonomi ve iş dünyası il alakalı bir çok site hizmet verdiği ile taşınmakta il kategorilerine yoğunluk verilmekte ve ağırlık olarak şu an bölgesel ve eğitim alanlarında kategori çalışmaları yapıyorlar şöyle söyleyeyim;

bir kategoriye yeni bir editör geldiğinde yaptığı ilk iş incelenmemişleri incelemek ve yeni siteleri eklemek vs. çoğusu görev aldığı kategoride değişikliğe gitmekten korkuyor dediğinzi gibi ingilizce kategori çok gelişmiş diğer dillerdeki dmoz kategorileride site sayısına bağlı olarak yeni alt kategoriler açıyor dil bağlaçları ve derin bağlaçları ayarlıyorlar referans olarak ingilizce kategorisi baz alınıyor fakat dmozda ki aktif görünen editör sayısının ( sanırım ) % 20 si bunu yapabiliyor ve 120 - 130 arasında editör olduğunu varsayarsak en büyük sorunun akıllı becerekli editör eksiğinden kaynaklandığını görebiliriz.

Tarafsız, Türkçeyi iyi kullanan, dil bilgisi kurallarını bilen ve internette başvurmak istediği bölüm ile ilgili özel bir ilgisi iş ilişkisi olması yeterli ve inanın bana başvurmak ve kabul edilmek için bunlar yeterli.

bizler WORLD / TÜRKÇE nin sahipleriyiz. o dizini bizler oluşturuyoruz eğer biz webmasterlar olmazsak o editörler de olmaz. dmoz un o bölümüde olmaz biz bunun bilincinde olalım oraya site ekleyip hit kazanmak bizim ikinci amacımız olsun ve gerçekten kaliteli siteleri ekleyelim oraya sorumluluğu sadece editörlere yüklemek yerine bizlerde taşın altına elimizi koymalıyız.

@blackandred

bildiğim kadari ile bu yolla iletişim kurmak yasak tı. yada böyle bir şey vardı tam hatırlamıyorum yani editör cevap vermiyor vermesinide beklemeyin ama onun kategorisi hakkında soru soruyor yada öneri götürüyorsanız ve hatalı bir listeleme varsa onun düzeltilmesi için haber gönderirseniz iyi niyetli olarak tabi ilgileneceklerini tahmin ediyorum yoksa ya site eklemek istiyorum ama başaramadım bir zahmet inceleyi verin de eklensin derseniz olmaz.

halka açık forumlarda bile bu tür isteklere kural gereği yasak deniliyor.

aslında kötü işe yaramaz menfaatçi dediğimzi editörler biziz onlar bizlerden başkası değil. Biz nasılsak onlarda öyle bu şekidle yaklaşırsak inanaın bazı şeylerin değişeceğine inanıyorum...

selamlar...