Hemenpaylas neden kapatıldı? İllegal içerikler kontrol edilebilseydi ne mahkemeyle uğraşılacaktı, ne de site kapanacaktı. (Özel sebepler hariç) Böyle bir mantık yok, güncellenen bilişim suçları içerisinde yayımcı yayınlarından sorumludur, kimsenin YouTube'ı büyüsün diye böyle bir düşünce içine girmesi söz konusu olamaz; zira hiçbir çıkarımız dahi yok bu işten.
Kendi YouTube'unu yapmazsan başkasının YouTube'una muhtaç olur, onun şartlarına boyun eğmek zorunda kalırsın. Fransa'da kabul edilen yasa esnasında koparılan yaygaraların sonucu ne oldu? 70 milyondan kaç kişi hala protesto ve ambargo uyguluyor? Sonuç 0 ( sıfır ). Bu da aynı şekilde olacak ve biz de bu yüzden yüzyıllarca dünyayı titreten dedelerimizin aksine ezik bir millet olarak yaşamaya mecbur kalacağız.
Sorumluluk işi bu kadar basite indirgenmemelidir. Diyarbakır'ın Türkiye'nin büyük illerini bilmeyen adamın Google'da işi nedir? Ya da şöyle söyleyeyim, madem bilgisi yok, girsin şirketinin sitesine araştırma yapsın çok mu zor? Bu adamların şefleri de mi ahmak? Neden tartışma çıkacak bir bilgiye göz yumuluyor?
Ya o şef, müdür dediğin adamlar da PKK'lıysa ne yapacaksın? Kısaca; "Bekçilere kim bekçilik edecek?" Benim buradan kastım o şef, müdür, editör koltuğuna oturanlar neden PKK'lı da Türk değil diyorum. Lafı sağa - sola çekme!
Her çıkışın mutlak bir inişi, her inişin de mutlak bir çıkışı olacaktır. Google da er geç bunu görecektir Amerika gibi.
Birinciyi geçmeden birinci olamazsın!!!