Yanlış anlama yok. Registerfly firmasının adı aylardan beri domain piyasasında sadece küfür etmek için anılıyor. Madur olanlar o kadar çok ki sadece bu forumda bile birkaç tane registerfly maduru bulabilirsiniz.
Sorunlar genellikle işlem yapmak isteyen kullanıcıların başına geliyor. Yani domain kaydı, kilit açma, epp kodu, kayıt uzatma, domain transferi gibi işlemlerde hayal edilebilen her türlü teknik hata gerçekleşti.
Dünyadaki bütün domainlerden sorunlu olan kurum olan icann kurumunun (versign, nic.tr ve bütün domain kayıt şirketleri icann lisansı ile çalışmaktadır) forumlarına yansıyan yüzlerce şikayet de mi yanlış anlama? New Jersey Federal Mahkemesinde icann ve registerfly arasında bugünlerde süren dava da mı yanlış anlama? Bunların kanıtlarını yukarıda link olarak verdim. Merak eden varsa daha ayrıntılı linkler de verebilirim.
Daha pek çok madur insanın hikayesini ve registerfly şirketinde olup bitenleri buradan okuyabilirsiniz:
registerflies.com - Home
Son ulaşan habere göre birkaç gün öncesine kadar registerfly şirketinin ceo'su yani genel müdürü ve ortağı olan Kevin Medina şirketten uzaklaştırılmış. Bu elbette çok zor oldu çünkü Kevin Medina dengesiz bir adam.
Registerfly kullanıcılarının kullanıcı adı ve şifreleri icann tarafından talep edilmişti. Bunun nedeni Registerfly'ın lisansının iptal edilme ihtimali. İptal olursa bütün hesaplar başka bir firmaya, büyük ihtimalle icann yalakası olan godaddy'ye aktarılacak. Ancak Kevin Medina bu bilgileri vermem diya ısrar edince zaten yasal yaptırımlarla karşılaşmış, dava açılmış ve lisans iptali daha olası hale gelmişti. İşte bu aşamada şirketin diğer ortakları yönetime el koydular ve Kevin Medina'yı uzaklaştırdılar.
Aynı zamanda istenilen bilgiler icann'e iletildi. Ayrıca yeni yönetim 25 personeli müşteri hizmetleri için görevlendirdi. Kısa süre öncesine kadar2-3 kişi bazen bakıyordu ve site dökülüyordu.
Dün sitenin çökmesinin nedeni de anlaşıldı. registerfly.com domaini Kevin Medina'nın üzerine kayıtlıymış. Yani şirketten attıkları adamın elinden domaini almaları gerekiyordu. icann tabii hemen konuyu çözmüş ama sadece domaini değil siteyi de taşımak gerekiyormuş. Yeni yönetim siteyi başka bir sunucuya taşımış. Bu arada birkaç saatlik çökme bu sunucu taşınması yüzünden olmuş.
İşin ilginç tarafı bununla bitmiyor. Kevin Medina'nın dengesiz olduğunu söylemiştim. Kevin Registerfly sitesinin bir kopyasını yanında alarak şu an Registerfly.net adresinde yeni bir site açmış durumda. Registerfly.net ve Registerfly.com tamamen aynı gözüküyor ama .com olanı icann lisanslı olan ve gerçek site, diğeri ise Kevin'in açtığı kopya site.
UYARI:Registerfly kullanıcılarının şu an acilen yapmaları gereken bir şey var:
Acilen Registerfly.com adresine girip şifrenizi değiştirin. Sakın Registerfly.net sitesinden giriş yapmayın. Şifreniz şu an Kevin Medina denilen dengesiz adamın elinde.
Kevin paraları ****** kızlarına harcamış. Icann ödemelerini niçin yapamadıkları anlaşılıyor.
http://news.netcraft.com/archives/20...ns_action.html
Bu yazının alındığı kaynak :
registerfly'dan sakının - 3. Sayfa - Zoque.Forum