ben 2003 yılı sonlarında başladım sanırım. <html> ne demek hiçbir bilgim yoktu. ilk seneler grafik üzerine yoğunlaştım sonralarda yavaş yavaş html mantığına geçtim ve phpNUKE kullanmaya başladım. derken kendim yazcam filan hikayelerine girdim evdeki interneti kesip elime bulunan e-book ile local de php kodlamaya başladım.
ilk öğrendiğim kod php ile dosya oluşturma ve içine veri yazma. sadece bu kod ile haber sitesi yazdım. mysql den korkuyordum nedenini bilmiyorum ama baya bi korkuyordum. zor diye düşünüyordum bütün verileri txt üzerine kaydederek siteler yapmaya başladım. mysql nin yaptığı işi txt ile yapıyordum zamanla bir abim bana mysql nin kolaylığını gösterdi 4 adet dosya verdi
1 sql veri ekleme
2 sql veri silme
3 sql veri düzenleme
4 sql veri çekme
bunlarla beraber php ile mysql mantığını kavradım derken script vs yazmaya başladım...
Sonrasında iş ararken FBS ( namı diyar İsimtescil ) de bir eleman açığı olduğunu gördüm ve işe girdim 1 - 2 ay kadar çalıştım ancak kendime çok güvendiğim için verilen ücerti az bulup işten ayrıldım. oradan ayrıldıktan sonra NetMEDYA ( onlineyayin ) da işe girdim. orada uzun bir süre çalıştım. oradan da ayrıldım. ilk işe başladığım yer aslında iş değil bu işleri bana ilk öğreten yer olan a4grafik ' e sürekli gidip geliyordum orada devam ettim ve en son ora ile ortak bir web tasarım yeri açtık. derken orayıda kapadım vs vs vs. sonra bunaldım sıkıldım ve şu anda elimi ayağımı çekmeyi düşünüyorum.