Arkadaşlar donanım hakkında cok fazla bır bılgıye sahıp degılım.
Kısa zaman ıcerısıne asagıdakı parcaları almayı dusunuyorum anca bır cok model vs. mevcut.Acıkcası hangısıın ne ozellıgı oldugundan cok anlamadıgım dan dolayı veya hangısının avantajının ne oldugunu bılemedıgımden dolayı sorayım dedım.
İşlemci: Öncelikle intel mi yoksa amd mi?Ve aralarından kı fark nedır?Ben ıntel p4 almayı dusunuyorum.Ancak onun bırle bırcok cesıdı var ve hangısını tercih edecegımı bılemıyorum.Ban bunları bırısı acıklarsa cok sevınrıım.Pentıum 4'ler arasındakı farklar nelerdır vs. gibi ksıa bır bılgı verırsenız ve hangısını tavsıye ettıgınızı de yazarsanız sevınrım.Bir de çift çekirdekli işlemcinin en onemlı ozellıgı nedır?Yanı çift çekirdekli olması performans acısından ne kadar bır kar saglayacak bana?Eğer ki fiyatları cok ucuk degılse çift çekirdek almak ıstıyorum.Aralarındakı farklar yazan bırısı olursa cok sevınrım.Tabii fiyat farkınıda...
Anakart: ACıkcası anakart hakkında hıcbır bılgım yok.Alacagım daha dogrusu sızın tavsiyeniz dogrultusunda işlemci ile en uyum saglayan anakart nedır? Anakrtlar da hangı markayı onerırsınız? Bunlarında bır cok markası modelı var.Bunlardan hangılerını tavsıye edersınız ve onemlı farkları nelerdır.
Ram: 1 gb ram almayı dusunuyorum.Aklımda kı marka su anda kıngston.Ram ıcın tavsıyenız nedır? 2x512 mı yoksa 1x1 gb mı almam daha ıyıdır?Ve neden?Ram ıcın tavsıyeleırnızı beklıyorum.Hangısı ıle daha verımlı sonuc alabilirim.
Ekran Kartı: Ekran kartları hakkında da hıcbır bılgım yok.Bılgısayr da oyun oynamıyorum asla.Ekran kartı performansı ne kadar etkıleyecektır? Sizin ekran kartında tavsıyenız nedır ve soyle sorayım: Düşük ve yuksek kalıtelı 2 ekran kartı arasındakı fark nedır?Yanı ne kadar etkıler benı?Tavsiyenizi bekliyorum ve kısa bır bılgılendırme yapabilirsenız sevınrım.
Maxımum buhcem 400-500 ytldır.Hdd almayı da sdusunuyorum ama su anda onu katmayalım hesaba.
Tasarımla ugrasıyorum, aynı anda 4-5 program actıgım oluyor.Acıkcası bayagı yuklenıyorum bılgısayara.Soyle soyleyeyım: Frontpage - flash - photoshop - nero - wınamp - msn - ınternet => En azından bunlar aynı anda acıkken veya tamamı degılde bırkacı aynı anda acıkken kasmaması lazım.Veya kassa bıle cok hafıf olması calısmamı engellememesı lazım (:
Nyse anlatabilmişimdir kendımı umarım.Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılarımla