Sizin bu sitenin reklamını yapmanızdaki esas amacınız nedir?

İnsanlara sahte bir umut pompalayarak ne kazanacaksınız?

Yoksa site ile açıklamadığınız bir irtibatınız mı var?

Her mesajın bir insanın onayından geçtiği, birilerinin mesajlarının yayınlanıp yayınlanmamasına karar verdiği, destek e-maillerine cevap verildiği bir işleyiş var. Her gün yüzlerce belki binlerce mesaj gelecek, en az bir kişi bu mesajları okuyacak ve bunun bir operasyonel maliyeti olmayacak. Sitede ekibimiz diye resimleri ve isimler yer alan kişiler de fotomodel herhalde!!! İzlenimi öyle olabilir ama işleyişi, şikayetlerde firma yararına öncelik verilmesi vs hiç de kamu yararına çalışan "özel" bir site gibi gelmiyor. Ayrıca şikayet metinlerinden sadece bazı şirketlerin web sitelerine link verilmesi de o şirketlerle aralarında ne tür bir ilişki olduğu sorusunu akla getiriyor. Neden sadece belirli firmalar?

“Propaganda gibi yazı”, “forward eder gibi e-mail” ifadeleri ile küçümsemeye çalıştığınız metinde uydurma ifadeler ve çarpıtma bilgiler yoktur. Siz "Sadece ekşisözlüğe yazan 100 madur var oraya şikayet dile getirdikten sonra sorunu çözülen.. " diyerek link de vermişsiniz. Verdiğiniz linkte yazılanları okumuyorsunuz, ezbere konuşuyorsunuz bari mesaj sayısına baksaydınız. 3 sayfada 63 mesaj var. 100 nereden çıktı? Ayrıca 63 mesajdan bir bölümü temenni, önemli bir bölümü komik şikayetler vs. türünde yazılar. Sadece bir kişi şikayetim çözüldü diyor o da 3 yıl öncesine at bir mesaj. Sonraki mesajlar (en günceli de dahil) şikyetlerin çözülmeden kapatıldığından bir fayda görmediklerinden ama şikayetçi. Hatta bir tanesi niye böyle yapıyorsunuz dediğimde şikayetimi de sildiler diyor.

Reklama gelince www.secerken.com söz konusu siteyi yapan ekibin kendi sitesidir. Orada da reklam yok! Haber sitesinin sikyetvar.com ile açıklanmış resmi bir bağlantısı yok. Bağlantısız haber sitelerinin reklam bütçelerinin sikayetvar.com un giderlerini karşılayacağını düşünüyorsanız size bu konuda başka sözüm yok.

Ben görüşlerimi yazdım. Hoşlanmayıp beni bir şekilde itham etmeye kalkmadan önce siz bu siteyi savunmaktan ne kazanıyorsunuz onu bir açıklayın? İsteyen beğenmez ve kullanmaz, isteyen de gider boşuboşuna ümit bağlar. Forumun okuyuuları kendi kararlarını verecek olgunluktadırlar emin olun. Yukarıda yazdığım somut bilgilere cevabınız varsa yazın. Çarpıtma bilgilerle mesnetsiz ithamlarla kimseyi suçlamayın.

Şikayet mesajları içinden web sitesine link verilenler arasında Garanti Bankası da var. Bu firma ile ilgili şikayetlere baktığınızda şikayetçi geri cevap yazıp şikayetim çözülmedi demesine ve site unu yayınlamasına rağmen şikeyt gülücüklü duruyor. Hatta aranmadan şikayetimi çözd yaptılar diyen bile var. Hiçbir firma adını kullanmamaya gayret ediyordum ama siz açıkça yazdınız diye ben de cevapladım. Konu firmalar değil bu sözde tüketici dostu site.

Sizinle sanal dalaşma içerisinde olacak değilim. Söyleyeceğiniz somut birşeyler varsa yazın. Ben rakamları da verdim somut örnekleri de. Örneklerimin aksini gösteren somut bilgileriniz varsa buyrun yazın (Ekşi Sözlük örneğiniz gibi olmasın ama!!!). Ezbere yazmanın, ithamlarda bulunmanın kimseye faydası yok. Böyle bir davranışta ısrar ederseniz ortaya site ile ilişkili olduğunuz sonucu çıkacaktır sadece.

Yorumu değerli okuyuculara bırakıyorum.