Coojo'ya katılmıyorum. Türkiye fakir değil, zengin bir ülkedir. sorun gelirin adaletli paylaşılmamasıdır. cep telefonu teknolojisine ülkemiz, diğer ülkelerden sonradan kavuşmadı. dünyada ne oluyorsa, aynısı bizde de uygulanıyor, anında. çünkü rahmi koça da cep telefonu satabiliyorlar, bana da. ve rekabetin varlığı nedeniyle, şirketler sürekli gelişmeye çalışıyorlar. turkcell denen ama Türklükle alakası olmayan şirket, daha iki hafta önce, dünyadaki ilk cep telefonu imzasını gerçekleştirdi. çünkü diğer firmaların önüne geçmesi gerekiyor.

telekomun umrunda bile değil altyapı. çünkü gelişmiş teknoloji kullanmak yerine birinci dünya savaşından kalma altyapıyı kullanmak işlerine geliyor. yatırım yapmaya gerek yok.çünkü rekabet yok.elde ettikleri kar, sürekli ceplerine giriyor.bizlere, yatırım olarak dönmüyor.

oturduğum yerde, iki günde bir elektrik kesiliyor. çünkü ne devletten bir baskı var, ne de elektrik şirketimi değiştirebiliyorum. kablolar çürüyene kadar böyle devam edecek.

internet altyapısı konusunda rekabetin olması da pek mümkün değil. çünkü telekom satılırken, satın alan şirket, rekabetin olmayacağını garanti altına alıyor(en azından bir süreliğine). yoksa, bu kadar büyük bir pazara, hadi bizim ******** zenginlerimiz yatırım yapmıyor diyelim, yabancılar da mı yatırım yapmazlar? yaparlar. yapmadıkları iyi diyeceğim ama telekom da Türk şirketi değil.