önemli olan tasarım olması değil arkadaşım yukarıda yazdım tasarım yaptıkları şey bir Open Source GPL sistem. Bu sistemi kopyalamak, değiştirmek, kullanmak belirli kurallara bağlanmış. Ve bu kurallardan biri sistemde bir değişiklik yapıldığında, bu tasarım olur, modül olur, eklenti olur, kural diyor ki değişikliği değişiklik yaptığı kaynağı, yaptığı değişikliği ve zamanı belirtmek, ve 3. maddenin b bendindeki açıklamaya göre ''fiziksel olarak dağıtımı gerçekleştirme masrafınızdan daha fazla ücret almayarak'' kopyalayabilir.

Bu adamların oscommerce ile aralarında bir anlaşma mı var? Böyle bir anlaşma olsa oscommerce GPL lisansında belirtilmesi gerekir. Yani ben nasıl sipariş edildiğini de belirttim. Normal html ya da flash templateler için sözüm yok ama oscommece templatelerini satamazlar gibi geliyor bana yasal olarak bunu alt yapısı yok. İllegal kullanana da ses çıkaramazlar gibi bir sonuca vardım. Hukuki altyapısını bilen birileri anlatsa sevinirim. Ben iletişim fak mezunuyum ve az çok sanat ve fikir eserlerinin krounmasına yönelik kanunları bilirim.
bu adamlara 180 dolar verip bir template aldım, hangi sitede kullanacağımı sormadılar, bana bir telif ya da lisans numarası da vermediler.
yani lisanssız oscommerce şablonu kullanımında hak arayamazlar gibi geliyor..

yorumlarınızı bekliyorum.
saygılar