SaTuRN adlı üyeden alıntı:
bu kadar küçümsemeyin bu işi..
kaldiki 3-4 saatte yaptığı bir code parçasını öğrenebilmek için gecelerini harcayan insanlarız çoğumuz..
++1 , Daha önce bu forumda mı yoksa başka bir yerde mi oludum bilmiyorum ama sizle şöyle bir anekdottan bahsetmek isterim:
Bir firma logo tasarımı için uzman bir çözüm ortağı aramaktadır ve bir başkasının referansı üzerine tanınmış bir grafikere gider. Firma çalışanları logolarının nasıl bir şey olacağı konusunda grafikere küçük bir bilgi verdikten sonra bir kaç dakika içeriside kendilerini istedikleri logoyu çizer verir. Ücret sorulduğunda grafiker 500YTL (atıyorum,rakam daha uçuk olabilir) ister. Firma yetkilileri ise buna bir anlam veremez ve birkaç dakikalık bir işten bu kadar para alınamayacağını ifade ederler. Grafiker is buna çıkışır ve "Bu logo bir dakika değil 30 yıl + 1 dakikanın emeğidir" der... Rakamları bire bir doğru söylemiş olamayabilirim ama işin özü bu gibi işler hamallık gibi herkesin yapabileceği işleri değil, yılların bilgi birikiminigerektiren işler olduğundan okadar küçümsememek gerekir.

PHP, ASP vs. geliştireyim derken içtiğiniz kahveleri-sigaralrı, uykusuz kaldığınız geceleri düşünün. Küçük bir noktalama hatasından dolayı yazdığınız programların hatalar verdiğini ve bu durum karşısında saçlarınızı yolasınız geldiği günleri düşünün. Programlamayla uğraşanlar ne demek istediğimi iyi anlamışlardır.

Hiç kimse yanlış anlamasın, bura kimsenin talep ettiği ya da sunduğu ücreti düşük ya da yüksek bulduğumdan bunları yazmadım, belli bir konuda uzmanlık gerektiren işlerde emeğin karşılığı işin tamamlama süresiyle kıyaslanamayacığın izah etmeye çalıştım. Umarım başarılı olmuşumdur.