Aman gözünü seveyim uzak dur layered'dan.
1 serverim var. 25 günde bir reload ediliyor. (reload ücreti 50 $) Hdd kurtarıl(a)mama riski çok yüksek. Öyle ki geçen gün reload ettirdim serveri. 1 Ay önce de reload ettirmiştim. 1 ay önceki HDD i takmışlar. O kadar söyledim son halini takın diye. 2 günde ancak yapabildiler. En azından yapabildiklerini zannettik. Yapamamışlar. Bu sefer disk'te mysql'lar ve bazı accountlar yoktu.
Benim makina da Amd Sempron 2800.
Kesinlikle layered tavsiye etmiyorum. Git 50 $ fazla ver, başka yerden al.
Ayrıca layered'de reload ücretli. 50 USD. 50 günde 2 kez reload edildi serverim. Dosya sistemi bozuluyormuş, birşeyler oluyormuş. Felan filan.
Artık serveri reload ücreti almak için kendilerinin bozdugunu düşünüyorum. Çünkü server'lar çok ucuz. Ama işlemler ücretli oldugu için çok pahalıya geliyor.
Düşün işte, server için aylık 100 $ ödüyorum.
2 ayda 2 kez reload : 50 + 50 = 100 $
2 ay server parası : 100 + 100 = 200 $
Toplam 2 ayda ödediğim para 300 $.
Serverin reload edildiği günlerde siteler kapalı kaldı. Google taranmış sayfalarımı sildi, binlerce hit kaybettim.
Siteler reload için toplam 4 gün kapalı kaldı. Özellikle ingilizce bilmiyorsan / az biliyorsan kesinlikle bulaşma.
Sitelerin hızı fena değil. Ama hitin yüksek olacak ise yine bulaşma derim. Bulaşırsan amd alma. Amd alırsan 3000 Barton al.
Benim server Amd 2800 Sempron anlık 100 / 150 kişi olunca, server'a birşeyler oluyor.