Bir webmaster Hostingçi Hikayesi
jpg den başka format tanımayam internet zihniyetine sahip abazan forever turk erkegi, iki satir html veya iki kalem frontpage ogrenirse, bir de iki rekat entellektuellige merak salarsa olacak olan $ey. niye, acliklar egolar amaclari devamli olarak kendilerine yakla$tirirlar da ondan...
- super kolaymi$ olm internet olayi, kaptim ben.
- nasil abi? kafeden girip indiriyoz i$te resim video, bangbus filan, kolay tabi.
- o deil salak, homepage yapicam, internet sayfasi yapicam, ben onu diyorum.
- ne olacak ki?
- sonsuza dek avi, jpg, mpg mi indirecez olum. ben kendimi geli$tirmeye karar verdim, web sitesi tasarimi i$ine girecem, ekmek cikaricam bu yollardan.
- kari da cikar mi acaba o zaman abi? bizi de al kanadinin altina. kod mu ne diyolar, sabah ak$am cali$iriz goto falan he?
- siktirin lan ibneler. kasmazsiniz siz, hem ben diyorum meslek ciksin $uradan, ekmek kazanalim, siz diyosunuz hala kari kizdasiniz. (doğru diyo )
- peki abi sen bilirsin
- sinan'la konu$tum, kafede kasanin ordaki makineyi ak$amlari kapattim, bana bula$mayin, cali$iyorum artik, kodır mi neyse ondan olacam bak goreceksiniz.
iki ay sonra internet cafe:
- abi kafani kaldirmiyosun ha. bu kadar zor mu bu i$ler?
- siteyi hazirladim inceden, cok az sayfa var ama olsun upload ediyorum $u anda, bak deneriz $imdi.
- aplood mu? o ne abi?
- internet'e koyuyorum yani, herkes gorebilecek artik. herkes makine ba$ina yazin bakalim
www.tripod.com/bickindelikanli
- ooo gayet guzel geliyo, guzel olmu$ be abi.
-Bi paralı domain alacam tripodla olmaz bu işler.
-Alalım abi kaç para ki bu kim satıyor Bakkal Lütfüye soralım onun kulağı deliktir.
-Seni bana sayıyla mı verdiler. internetten alacaz işte
www.register.com diye bi yer var. Ordan alıp buraya yönlendirecem. daha cok geli$tirecem, bu ba$langic.
6 ay sonra ayni internet cafe:
- yeni url'yi aldim, paralari yatirdim. ulan bayaa ziyaretci gelmi$ gene bu ay homepage'e. yalnız beleş yerle olmuyor site arada bi kapanıyor çok ziyaretçi geliyor. arabayi da sattim, server baabinda kiral da bi makine yaptiriyorum toplama. ileride en kral arabayi alirim. hayatimi koydum bu i$e.
- valla bu i$ten zengin olacan sen abi, super oluyo site.
- Sen nediyorsun olum bak çağ bilişim çağı yakında her şirketin bi web sitesi olacak.
- Evet abi yaptırsınlar gözümüz gönlümüz açılsın .
- Len olum öyle değil ticari siteler millet webden satış yapacaklar. Bi nevi dükkan yani.
- heeeee anladım.
- Bende bu makineneden onlara host satacam işte. işte oturduğum yerden para kazanacam makine çalışçak internette kalcak millet site isimlerrini yazınca bizim makinedeki dosyalar açılcak
- Abi sen nasıl yapacan bunları zor gibi geldi .
- ya ne olcak yaparız bu işler linux ile oluyormuş neyse biz bi windowsla yapalım sonra linux ile yaparız.
- Linux ne ?
- bizim windows varya pencere simgeli linuxda penguen simgeli tek fark o. onuda sen öğren artık. ileride şirket kurunca Linux Mühendisi yapacam seni.
- Tamam abi Linux Mühendisi Kulağa hoş geliyor. kartivizit te yaptırırız.
neyse efendim lafı uzatmayalım 1-2 ay sonra internet kafenin yanındaki dükkanda olaylar devam etmektedir.
15-20 kişiye host satılmış host satın alan kişiler ne oldugunu daha öğrenecekler. ****** sitelerin 2-3 tane benzeri açılmış mp3 sitesi açılmış.
bakkaldan manavdan kasaptan reklam paraları gelmekte işleri büyütmüşler ve sitelerinde sekreter aranıyor diye reklam vermişler.
Güzel bi hosting şirketi olmak için etkileyici bi domain almışlar ve olayı web e dökmüşler. Hosting tanıtım sitelerine reklamlar vermişler ve baya bi müşteri toplamışlar.
Bi yerden sonra çıkan sorunlardan dolayı serveri kapatıp tası tarağı toplayıp paralarla ortadan kaybolan bu delikanlılar.
Her Sene yeni ortaklarla piyasaya girererk kan tazelemişlerdir.
sonuc:
şu an piyasada milyonlarca müşterisi olan milyonlarca dolar sermayesi olan bi firma olabilirler
----------------------------
çok saçmaladım ama neyse çok mühim değil daha güzelini yazabiliyorsanız yazın gülelim azıcık