Bir Webmaster hikayesi.

jpg den başka format tanımayan, internet zihniyetine sahip abazan forever turk erkegi, iki satir html veya iki kalem frontpage ogrenirse, bir de iki rekat entellektuellige merak salarsa olacak olan $ey. niye, acliklar egolar amaclari devamli olarak kendilerine yakla$tirirlar da ondan...

- super kolaymi$ olm internet olayi, kaptim ben.
- nasil abi? kafeden girip indiriyoz i$te resim video, bangbus filan, kolay tabi.
- o deil salak, homepage yapicam, internet sayfasi yapicam, ben onu diyorum.
- ne olacak ki?
- sonsuza dek avi, jpg, mpg mi indirecez olum. ben kendimi geli$tirmeye karar verdim, web sitesi tasarimi i$ine girecem, ekmek cikaricam bu yollardan.
- kari da cikar mi acaba o zaman abi? bizi de al kanadinin altina. kod mu ne diyolar, sabah ak$am cali$iriz goto falan he?
- siktirin *** ibneler. kasmazsiniz siz, hem ben diyorum meslek ciksin $uradan, ekmek kazanalim, siz diyosunuz hala kari kizdasiniz. (doğru diyo )
- peki abi sen bilirsin
- sinan'la konu$tum, kafede kasanin ordaki makineyi ak$amlari kapattim, bana bula$mayin, cali$iyorum artik, kodır mi neyse ondan olacam bak goreceksiniz.

iki ay sonra internet cafe:
- abi kafani kaldirmiyosun ha. bu kadar zor mu bu i$ler?
- siteyi hazirladim inceden, cok az sayfa var ama olsun upload ediyorum $u anda, bak deneriz $imdi.
- aplood mu? o ne abi?
- internet'e koyuyorum yani, herkes gorebilecek artik. herkes makine ba$ina yazin bakalim www.tripod.com/bickindelikanli
- ooo gayet guzel geliyo, guzel olmu$ be abi.
- daha cok geli$tirecem, bu ba$langic.
- abi ama hic resim yok burada dogru duzgun. bir kac bele$ ***** siteye link atsana. bir kac da kral resim koyarsin he?
- olmaz.

6 ay sonra ayni internet cafe:
- yeni url'yi aldim, paralari yatirdim. ulan bayaa ziyaretci gelmi$ gene bu ay homepage'e. bankalarla falan konu$tum, kredi kartindan online subscribe olma kodunun falan da ekledim, super olucak super, herkes ar$ivlerini getirdi, 1500 mpeg, 150 bin jpg, 300 avi, bizim kenan yazdi 20-30 tane ****** hikaye, okurken bo$alirsin $erefsizim. arabayi da sattim, server baabinda kiral da bi makine yaptiriyorum toplama. ileride en kral arabayi alirim. hayatimi koydum bu i$e.
- valla bu i$ten zengin olacan sen abi, super oluyo site.
- herkes cevresindeki motorlarla konu$sun, amateur olayina da girecez. turkiye'nin en baba ***** sitesi olacak.

sonuc:
abazalik sorununu cozmeden homepage yapma. cunku fiziksel ihtiyaclar, sosyal ihtiyaclardan daha once gelir.