Öncelikle merhaba,
Bir süredir Tr yerleşimli sunucu arayışı içindeydim, fakat araştırdığım seçenekler içinde güvenilir olanlar bütçeme biraz fazla geldi. Ayrıca SSH ile kontrol olayından anlamadığım için kendime ait bir sunucu fikrimden şimdilik vazgeçtim.
Son olarak Natro' dan iki adet Vps olarak bunları birleştirmeye karar verdim, bu sayede 50$ karşılığında 512 Ramli ve 200Gb aylık band genişliği olan ve ayrıca ping süresi sadece 17-18 ms seviyelerinde olan bir sisteme sahip olabileceğim.
Aylık 24,95$ NATRO VPS SUNUCULAR
Fakat çoğunuzun bildiği gibi Natro Vps' leri kontrol panel ve diğer uygulamar olmadan boş olarak teslim ediliyor.
Cpanel işini
cPanel License Price Information şuradan halletmeyi düşünüyorum, aylık 15 $ karşılığında lisans veriyorlar ve ücretsiz kuruyorlar.
Şimdi benim öğrenmek istediğim cpanel haricinde nelere ihtiyacım olacak,
DNS Sunucu, Apache, MySQL, Php MyAdmin, Ftp Server, Mail Server bunların kurulumları zor mu?
Ayrıca antivirus ve antispam için ne yapabilirim, özellikle mail ile gelen dosya eklerinde bulunabilecek virüsler için en iyi çözüm nedir?
Uzun lafın kısası gerekli olan programları ve güvenlik hizmetlerini kurabilecek bir arkadaşa ihtiyacım var. Az mı bilemiyorum ama bu işlem için 25$ bütçe ayırdım.