Reklam olmasın diye açıkça yazmamıştım, yine de dedektif kullanıcılar kolayca bulur (İpucu eposta adresimde).

Olay şu: Diyelim ki sistemi arkadaşınıza tavsiye ettiniz, o da ücretsiz denedi (Hesap açıp Java programını telefonuna kurup sohbet etti, 1 kuruşa cepten eposta gönderdi falan), beğendi ve aylık 1 liradan ücreti yatırıp abone oldu; siz de bana; bak XYZ kullanıcısına tavsiye ettim, ödemesini yaptı / yapacak, yarısı benim, diye eposta atacaksınız; o kadar. Yıllık 12 liradan 5 kişi abone olunca ben de 30 lirayı PTT'den sizin isminize göndereceğim, kimliğinizle gidip postaneden hemen alacaksınız; hepsi bu.

Boş kaldıkça, arkadaşlarla kafede orada burada muhabbet ederken, cep telefonunuzu çıkarıp, bak bi'kuruşa cepten nasıl eposta atıyorum, saatlerce "chat"te internetteyim 1 kontörüm bile gitmedi, gibi boş zamanlarınızda tanıtım yapacaksınız, ya da geniş arkadaş grubunuz varsa onlara bu yeni "chat" programını deneyelim diyeceksiniz, vs vs, zamane gençleri yolunu bulur, bilir, İnşaallah...

Var mı anlaşılmayan bi'şi; hadi kolay gelsin!