R10'daki 1. senem şerefine sizlere kolaylık ve bilgi sağlamaya devam. Bir senedir R10'dayım ve hem burada hem de diğer webmaster forumlarında insanların peşine düştüğü bir script var "Makale Scripti".

Herkes ücretsiz veya makul fiyatlarda makale scriptleri ararken cevap olarak karşısında genel olarak ya çok kullanışsız scriptler yada çok pahalı çözümler buluyor. Bu açığı kapatmak amaçlı internette biraz araştırma yaparak sizler için ücretsiz makale scriptlerini derledim.

Türkiye'mizde makale siteleri o kadar az ki bu hem bize bilgi eksikliği hem de back-link eksikliği olarak geri dönüyor. Sonuç olarak ne kadar çok makale sitesi o kadar çok makale demektir. Ve bizim bu sitelerde yayınlayacağımız makalelerin altına koyacağımız linklerimizle de lazanacağımız back-link ler demektir...

Rica ediyorum bu scriptleri ***** hikaye sitesi olarak kullanmayınız. Bu benim sizden tek ricamdır..

1. Article Manager Version 1.0.0: Çok basit ve sade bir şey. Arşiv gösterme özelliği var.İlk önce diğerlerini denemenizi tavsiye ederim. İçinde lisansı ve kurulum anlatımı bulunmaktadır...

RapidShare: 1-Click Webhosting

2. Article Script: Değişik bir makale scripti. Kategorilere resim ekleyebiliyorsunuz. Ana sayfada en çok oy alan makaleleri gösterme özeliği var. Kurulumu çok kolay.

3. EasyArticle: Güzel bir makale scripti. Admin paneli gayet kullanışlı. CSS kullanıldığı için temayı panelden rahatça düzenleyebiliyorsunuz. Şimdiye kadarki 3 scriptten daha kullanışlı ama bekleyin daha iyileri de var...

4. FicHive_v1.0: Aslında script hikaye scripti yani birisi yazıyor diğeri isterse ekliyor ama makale scripti olarak kullanılabilir. Kolay kullanımı olan bir panele sahip. Yorum yapma özelliği falan da var. Yani değişik bir alternatif...

5. ArticleMS 1.2: Scriptleri buraya kadar inceleyenler çok güzel bir sürpriz. Bence ücretsiz alternatifler arasında en iyisi muhteşem bir admin paneli, çok kullanışlı bir site düzeni, seo dostu, yorum ekleme, puan verme, makale gönderme ve en önemli kısmı temanın admin panelinden değiştirilebilmesi ben bu sayede scripti Türkçe'ye çevirdim. Size verirdim fakat yerel sunucuda yaptığım için karakterler bozuk çıkıyor kodlarda. Sizde 15 dk. ayırarak Türkçe'ye çevirebilirsiniz. Üyelik sitemi var. Gelişmiş arama. İnanın ben buna çok benzeyen scriptlerin hatta daha kötülerinin yüzlerce dolara satıldığını gördüm. Bunu kaçırmayın derim. Eğer bir makale scripti arıyorsanız inanın bu tam isteklerinizi karşılayacak kalitede. Eğer çok cimri biri değilseniz bunun için sağ üstteki teraziye tıklayacağınıza eminim...

6. CuteNews 1.4.5: Evet bunu da verdiğimiz scriptler ardından ikinci sıraya koyabiliriz. Bu script haber sitesi olarak kullanılacağı gibi bence makale sitesi olmaya faha uygundur. Gelişmiş admin paneli ile size büyük kolaylıklar sağlıyor. Linkler statik değil yani seo yok. Yalnız panelden kodlarla oynayabiliyorsunuz büyük ihtimalle linkleri statik yapabilirsiniz. Sade bir script beraberinde 3 adet tema ile geliyor...

Evet şimdilik bu kadar. Yönetici arkadaşlar bu konuyu sabitlerlerse bence iyi olur. Eğer kurulumla ilgili sorun yaşarsanız dile getirebilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım...