konuyu açan arkadaşın verdiği linkin ziyaretçileri çabuk gitmiş anlaşılan.ortalaması şu anda 7257 ama dün 722 kişi girmiş, bugünse 402 kişi. sanırım site dibe vurmaya başlamış. bir de zaten bu siteyi yapan olayı abartmış, sırf arama sonucu yayınlıyor. yaptın bari, içerik koy, bir de arama bölümü koyarsın. yapamak lazım tabi.

ben artıkspam site yapanlara kızmıyorum. açık varsa 1000 işi kullanmazsa 1 kişi kullanır mutlaka. geçen gün, bir yıllık, en sevdiğim sitemi iki arap hackledi mesela. ki sadece anasayfası ve içerilerde tek bir sayfa indexliydi google'da. adam o sayfayı bulmuş, gelmiş 25 tane ayrı bölümün database'lerini silmiş.suç ben de. açığı kapatmalıydım.

spamdeki suç da tamamen google'da. okuma yazması olan bir kişiye ayda 380 lira verse, Türkiyede spami yok eder. adamın yapması gereken google'ı açıcak ve tarkan, keremcem, binbir gece dizisi yazıp aratıcak. ilk 200'de çıkan siteleri kontrol edicek. spam olan siteleri banlayacak. bir ay içerisinde spam site kalmaz ükede. site yapımcıları da aptal değiller, bakarlar spamler anında banlanıyor, bir daha ellerini sürmezler. öyle yok google botugeliştireyim yok marsda hayat var mıyla uğraşmaya bile gerek yok. asgari ücretle halleder bu işi.ama yapmıyor google. ya spam sayfalar işine geliyor, ya da ünlü spam sitelerin sahipleri, google çaışanlarından destekliler. dopdolu neti kaç kişi şikayet etmiştir? yüzlerce. siteye giren 3 yaşındaki çocuğa sorsan, bu ite nasıl bir site diye, spam der. spam sözcüğünün anlamını bilmese de spam der. ama google çalışanları seviyor siteyi, banlamıyorlar.

google öncelikle arama kodu hizmetini kaldırmalı. arama yapmak isteyen açsın google'da arasın. patates çuvalları ile ilgili bir sitede arama motoruna ne gerek var.onu da yapayım bunu da yapayım, dünyayı indexliycem derken spamcilere yardım ediyor.

son olarak merak ettiğim bir konu:

adresi verilen site gibi bir siteyi, spam siteyi yapmak da emek istiyor ve gördüğüm kadarıyla da epeyce emek istiyor.yazılım bedava diyelim ama o başlıkları yazmak gerekiyordur en azından. bununla uğraşmak yerine, wordpress ile bir blog yapsa ve günlük tutsa günlük 7000 hiti alması çok zaman almayacaktır. neden bu yolu seçmiyor acaba.

ayrıca arkadaş uzman sanırım. zone.org'un düzenlediği seo yarışmasına katılmış. ve yarışma nasıl bir şeyse, spam serbestmiş.

neyse. ben bıraktım spame sinirlenmeyi.bence siz de boş verin. 10 bin hiti spamle alıp, günde 1 lira kazanacağıma, düzgün içerikli bir siteyle bin hit alır günde 5 lira kazanırım.