Merhaba Değerli arkadaşlar,
Bir kaç post okudum,bende kendi fikirlerimi yazmak istedim.
Burdaki temel felsefe kişiler host satsın/satmasın değildir,
Temel mantalite şudur
Haksız Rekabet ve maliyetler
Evinden,reseller kiralayıp hosting satmanın maliyeti çok az,ama firmaların gerek sunucu masrafları,gerek ofis,gerek vergi,gerek kira vs.. uzayıp gidiyor,
Dolayısıyla evden hosting satan 10 ytl den satsa kar edebilir,fakat firma bunu 50 ytl den aşağıya veremez.Çünkü zarar etmiş olur.
Dolayısıyla maliyetlerimiz aynı olmadığından kişilerle aynı fiyatlara hosting satamıyoruz,dolayısıyla otomatik olarak firmaların satışları baltalanıyor.
Evde hosting satamasanda sana çok büyük bir yük getirmez,ama bir şirketsen ve personelin var ,ofisin var,co-location sunucuların var.vs.. hosting satamazsan sıkıntı olur.
Çözüm Yolu
1) Hosting firmalarına meslek odası kurulmalı veya dernek kurulmalı, bu dernek x şirketinden mağdur olmuş müşteriyi korumalı
- ki tüketici bu derneğe üye firmalardan alsın -
2) Eğer bu şartlar altında devam ederse,firmam ve bir kaç arkadaşımın firmasıyla birlikte Internet Servis Sağlayıcı lisansını alacağız ve Telekomünikasyon kurumu ile işbirliği içerisinde tüketiciyi Internet servis sağlayıcı belgesi olanlara yönlendireceğiz.Son kullanıcı bilinçli olacak.
İşte buradaki temel felsefe ile,
"sunucu kiraladım kaçtı",
"harddiskim yandı,siparişi açamadım",
"laptop serviste",
"ödeme yaptım adam tüydü",
gibi problemlerin önüne geçilir.
Örneğin,Hatırlarsanız VESTEL beyaz eşya fiyatlarını çok çok aşşağı çekmişti,ama rekabet kurumuna ARÇELİK şikayette bulundu ve VESTEL toparlanmak durumunda kaldı.
Allah herkese bol ve helal kazançlar nasip etsin.
Saygılar.
ixirhost.com