ansleyforce;
Tam olarak hangi tool'dan bahsettin, benim bildiklerim bir tane Java üzerinden çalışan, birkaç tane de bir form üzerinden adresi verip oradan bize sitemapı üretenler. Bir de bilgisayar programı varmış. Diyeceğim şu, sonuçta bu gibi programlarla oluşturduğumuz dinamik olmayacak ki, statik olacak. Ben yeni içerik eklediğimde sitemap güncellenmeyecek. Bunu istemeyiz herhalde, yoksa programla olacak iş ise ben niye uğraşayım uğraşılmışı varken.
Tool derken bilgisayar programı kastettim. Ama, muhtemelen sitemap güncellemesini otomatik yapan program olabilir. Denemedim, ama ismini de duydum. Yaptığı vazife, sitemapi belirlediğin zamanlarda (günlük, haftalık gibi) otomatik güncellemek, FTP'ne yüklemek (kullanıcı adı ve şifreni tanıtarak) ve Google'a sitemapin değiştiğine dair ping atmak. Yani, dinamik çalışan, gerçekten çok kullanışlı bir programdı Gerçekten bir kaç arkadaşla bunu konuştuk ama, hangi programdı unuttum.
Ayrıca, Google XML sitemap bilgisayar programları, sadece bir tane değil, onlarca var. Onlardan biri, yukarıdaki dediğimi yapıyor. Ama hangisi, walla unuttum!