akademik değilde kısa kısa cvplar vermeye calısıcam.

Hazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Örnek bir Sitemap.xml dosyası gösterebilir misiniz bana? Syntax dizimi hakkında bilgim var, ama sıralamayı nasıl yapmalıyız onu bilmiyorum, ikinci sorum bunla alakalı.
http://www.softswot.com/sitemap.xml

Alıntı
2. Sitemap standardı olarak sadece linkleri belirtmemiz gerekliymiş. Peki bu linkleri hangi sıraya göre belirtsek? Önemi var mı, öncelikle üst seviye linkler (navigasyonda düğmesi bulunan ana konular diyelim), sonra hepsinin teker teker içerisindeki linkler şeklinde mi?
teknik açıdan önem değilde düzen açısından sublaır ve alt sayfaları alta alsan daha mantıklı bence

Alıntı
3. Google, gerçekten index.php?makale=12342 şeklindeki linkleri arşivlemiyor mu?. .htaccess ile mod_rewrite kullanma imkanım var, Linux serverdayım ANCAK o kadar karışık ki şu zamana kadar düzgün anlatan bir yer bulamadım. Oldukça karışık regexp'ler istiyor ve her durumu düşünmek lazım. Gerekiyorsa öğreneceğim ama gerçekten uğraş istiyor, bileceğiniz gibi. Öğrenmek istediğim Google (ve diğer arama motorları) ww.xx.com/makaleler/13246 şeklindeki bir linki index.php?makale=13246 'ya tercih eder mi?

Google için bir paranoya durum var.''GOOGLE Herzaman .html sayfalara öncelik tanır denir.Bunu tam olarak cevaplamak mümkün değil.ancak kişisel performanslara bakarsak bence sayfaları htacces türlerinin yardımlarıyla SEO dediğimiz yardımcı araca uyarlayarak daha rahat indexleteceğimizden kuşkun olmasın.

Yani

index.php?makale=12342

yerine

/makale-adi-makale-id.html

şeklindeki bir tanım hem daha rahat indexlenir ve ''makale adı' .html uzantılı dosyada geçtiği için dolayısı ile o makale adı ile yapılmış google aramalarında daha avantajlı duruma düşersin.

Alıntı
4. Bir makale girdim siteme, ziyaretçiler de yorumlarını bırakıyorlar. Her yorum yazan için ayrı bir "anchor" numarası üretiyorum, ve yorumun başlangıcıyla linkliyorum. Yani x'in yazdığı yorum (şu anki çalışan haliyle) makale.php?metinid=132489#RANDOMBIRSAYI şeklinde bir linkle bağlantılı oluyor. Bu linke tıklandı mı sayfanın orasına kayıyor biliyorsunuz bu yöntemi. Şimdi, sormak istediğim: Sitemap içerisinde yorumlar olmalı mı? makale.php?metinid=132489 yazdığımızda ZATEN tüm yorumlar alta dökülüyor. Ayrı ayrı link vermeli miyim? Yoksa sadece tüm sayfayı versek, Google oradan alacağını alır mı?

sitemap içerisinde neden yorumlar olsunki.Tam olarak amacını anlamadım ama bence gereksiz.

Alıntı
5. Başka sitelerle link değişimi yapmak aslında ZARARLI mı? Bazı yerlerde (Bu sitedeki bir arkadaşın yazısı dahil) bunun site kalitesini düşüreceği, Google'ın bunun fake keyword olarak anlayacağı sonucunun sitenin banlanmasına kadar gideceği yazıyor. Zararlıysa, TOPLIST'ler buna dahil mi?. Trafik oluşturan şeyleri Google nasıl karşılıyor yani, link verilen sitenin konumuzla alakası mı olmalı, buna mı bakıyor? Link değişimi dediğimiz mesele, her telden sitenin eklenmesinden ibaret malum. Alakası olmuyor içerikle.
Hayır aldığın linklerin konunla alakası olması gerekmiyor.

Ancak şöyle özetlemek gerekirse

10 tane alakasız link almak yerine 1 tane alakalı link almak herzaman daha makuldür.

Yani senin bir flash oyun siten var sen başka bir flash oyun sitesinden link aldığında 10 tane mp3 sıtesınden aldıgın lınk kadar etkısını gorursun bundan emin ol.

Tabiki link aldığın sitenin

pr durumu
içeriği gibi bazı etkenlerde önem taşımaktadır.

Ayrıca Link almak her zaman SEO açısından çok iyi birşeydir.

Tadını kaçırmadıgınız sürece tabi.

Sandboxa düşebılırsınız

bunla alakalı makalem vardı

1 kişinin bildiği Sandbox,Sandbox Değildir