****** adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki sana bir soru diyorsunki

ayrıca tabiyki ortada bir suç var(google açısından) ama bu benim bilgimin dışında gerçekleşmişse neden bunun cezasını ben çekiyorum onu anlayamadım.

Anlamadığın bir nokta daha var ;

Google adsense senin Kendinin kasti olarak reklamlara tıklayıp tıklamadığını nasıl anlayacak peki ? Olaya diğer açıdan bakıosun güzel diosunki benim bilgim dışında gerçekleşen cezaları neden ben çekiyorum diyorsun eyvallah.

İşte o noktada googlede sana şunu diyor !!

EY KARDEŞİM MADEM DİYORSUNKİ BEN SUÇSUZUM MADEM DİYORSUNKİ BENİM BİLGİM DIŞINDA TIKLAMA VAR !!

OZAMAN BANA BUNU KANITLA !!

Ve sana bir TEMYİZ HAKKI TANIYOR

https://www.google.com/adsense/suppo...ppeal&hlrm=tr+

Bu sayfada belirtilmiş olan bilgileri doğru olarak girdiğinde TIPKI BU FORUMDA DAHA ÖNCE 3-5 kez yaşandıgığı gibi banınız kalkabiliyor.

Googleden şu aşamada daha fazlasını beklemeyin

Ne istiyorsunuz yada ne bekliyorsunuz ?

Google şöyle bi göz geçirsin YOK YA BU ADAM KENDİ TIKLAMAMIŞTIR REKLAMLARA BUNU BANLAMAYALIM mı demesini bekliyorsunuz ?

Tahmin edemeyeceğin kadar google adsense hesabım banlandı ve tahmin edemeyeceğin kadar para kaybettim.AMA GELİP KONU AÇMADIM.

Dünyada kaç tane google adsense yayıncısı var.Google adsenseyide yönetenler insanlar.Belirli bi algoretmik ve mantık yapıları var.Robot değilki bunlar.Yani Kimin hile yapıp yapmadığını kimin Doğru kazanç elde edip etmediğini tam olarak tespit edebilecek bir MANTIK yanları taibikide yok.

Başvurabilecekleri şey tabikide İP'LER OLUYOR.

Adam pub kodunun detaylarını incelıyor 30 tane aynı ip den tık almış.Ve 30 tık parası panele yansımış.Bu adam napacak ?Tabikide BAN ATACAK.Google KALKIP GERÇEKTEN SİTE SAHİBİNİN O 30 TIKI YAPMADIGINI ANLAYABILECEK BEYİNE SAHİP OLMADIGI İÇİN TABİKİDE HESABI DURDURACAK.

Yapabileceği maksimum şey uyarmak.Ancak google adsense yapı itibariyle geçersiz tık durumlarında uyarıda bulunmuyor.Daha çok yerleşim ve geçersiz içerik konulu uyarı mailleri atıyor.

Bunun Dışında google adsense asla kasti birşekilde birilerinin hesaplarını kapatmaz.Bunuda unutmayın.
*SİZ HİLE yapmadığınız sürece
*siz illegal sayfalara reklam koymadığnız sürece
*siz geçersiz tık yapmadıgınız sürece
*siz iframe sayfadan reklam çağırmadıgınız sürece
*siz aynı ad ve soyadına 2.ci hesabı açmadıgınız sürece
*siz pahalı kelimeler kasmadığınız sürece
*siz yabancı reklamlarınıza türkçe hit sağlamadığınız sürece
*siz reklam yerleşimlerini dogru yapmadıgınız sürece
*siz kullanıcıları tıklamaya teşfik etmediğiniz sürece

Yada bir başkası reklamlarınıza kasti olarak girip geçersiz tık yapmadıgı sürece BANLANMAZSINIZ.

Saygılar.
****** google herşeyi yapıyor da bu konuyu es geçtiğini mi sanıyorsun?

Adsense gibi bir sistemleri var ve ortada böyle bir güvenlik açığı var. Bunu göremiyor mu sanıyorsun?

Adamın sitesine girip biri kötü niyetle açtı programını herneyse ne yapıyorsa tıklattı 1000 kere sonra google bunu gördü adamı programdan çıkardı. Ondan sonra sitenin sahibine diyorki savunmanı yap diye. Böyle saçma birşey gördünüzmü siz. Ya adamın elinde loglar yoksa misal diyelim. Adam haksız yere güme gidecek bumudur?

Bilerek kapatmadıkları bir güvenlik sorunu var ortada. Yeni yayıncı iseniz hele böyle bir durum sonrasında direk güm.

Hadi haklısınız diyelim savunma yaptınız 1-2 ay cevap gelmedi. O arada yayınlanmayan reklamlardan ötürü yayıncının yaşayacağı zarar ne olacak?

Adamın teki size gıcık kaptıysa demekki kurtuluşunuz yok. Hadi diyelim biri yaptı 1000 tıklama google kapattı hesabınızı sonra ispatladınız haklı olduğunuzu hsap tekrar açıldı, adam yine geldi yine 1000 kere tıkladı gitti yine mi kapatacaklar hesabınızı? Çocuk oyuncağımı bu?

Kısa ve öz kişisel düşümcem google'nin bilerek bıraktığı bu açığı bir an önce kapatması gerekiyor. Bunu düşünmekte tabi onlara düşüyor. Büyük sitelere bu numaralar yemez, hangi biriniz bir deviantartın vb sitenin adsense programından çıkartılabileceğini düşünürsünüz, onlara böyle saldırılar gelmezmi ki?

Olan küçük yayıncılara oluyor, google'a sağlam bir rakip gelmedikçe de böyle süprizlere hazır olmak gerekiyor, teşekkürler