Ben R10'u sürekli arka planda gezen biriyim. Ama üye olmamıştım. Ancak, bu postayı görünce belki yardımım dokunur diye üye olayım dedim.
Digg.com'u herkes bilir. Sosyal bookmark sitesi. Haberini giriyorsun. Oylamaya katılıyor. Eğer, üyeler tarafından sevilirse, ana sayfalara çıkabilirsin. Ana sayfalara çıktığın zaman, dakikalar içerisinde 10-20 bin ziyaretçi alabilirsin.
Geçenlerde, digital pointte böyle bir posta vardı. Şöyle ki, elemanın biri siteyi yeni açmış, sadece bir kaç aylık. Bunun bir haberi, digg.com'un ana sayfasına yerleşince, aynı gün, 20 bin civarı sayfa görüntülenmesi almış. Yani, bir gün önce 500-600 olan sayfa görünümü, bir gün sonra 20000 civarına gelmiş. Adsense bunu görünce hesabı kapatmış. Sonra bu eleman e-mail atmış. Niçin kapatıldı, acaba demiş şu sebepten (digg.com'dan) dolayı mı kapatıldı. Adsense de, sayfa görünümündeki ani değişimden dolayı kapatıldı demiş. Tabii, tıklama oranı da çok çok artmış. Eleman, postam digg.com'da ana sayfaya girdi deyince, adsense yetkilileri sitenin o günleri içeren herhangi bir istatistiğini istemiş. Çocuk awstats'i göndermiş. Son giren ip listesini, hangi sitelerden hit aldığı listesini felan. Sonuç, bir gün sonra hesabını geri vermişler, hem de hesapta bbir kaç bin dolar para varken.
Yani bilemiyorum, sizinkinde bu kadar bir trafik farkı olmuş mu ama, olay Amerika'da geçiyor ve adsense yetkilileri de Amerikan ve istatistik istemişler. Türk adsense grubu ise, postaları okuduğuma göre itirazına, "hadi ordan" çekmiş. Bilmiyorum ama, eğer istatistiklerin varsa, bence bu olayı Google US'de bir yetkili e-mail bulup ona durumu izah etmeli ve kendinden eminsen -ki eminsin- istatistiklerini felan da ekte vermeli. Şansını bir denemeli diye düşünüyorum.