birinci olarak bu tip çekimlerde özel stüdyolar kullanılır ve çekimlerin bluebox yelowbox gibi isimleri vardır. geniş bir alanda homojen ışıklandırma ile aydınlatılmış 3 boyutlu bir sahne diyebiliriz. fon tek renktir. ışıklarda yüksek lümene sahip özel ışıklardır. kaldiki film sonlarında görürsünüz. IŞIK , IŞIK ASİSTANI. yani sadece ışıklandırması bile uzmanlık alanıdır.

ayrıca herhangi ucuz bir kamera ile yapaacağınız çekim ile yüksek kalite bir hdv çekim arasındada çok önemli fark var. malesef bir çok kişi en iyi kalitede görüntüyü dvd sanıyor. çoğu dv nedir bilmiyor.benim kameram zaten mini dv ile çekiyor diyen çok insan gördüm. iyide sen çekimden sonra dv kayıt yapıyor musun ? dvd ye kaydediyorsun. elinde sıkıştırılmış (mpeg-2) görüntü var. yüksek kalitete çekilmiş iyi çözünürlüğe ve bit rateye sahip görüntüde gerekiyor. sadece çözünürlüğün iyi olması yetmiyor. stüdyoyu ışığı halletiniz. kopmozisyon tamam. çekimide diyelim hdv yaptınız. bilgisayar aktaracaksınız. ne ile? capture kart ile. piyasadaki dazle pinacle vs bi sürü kart var ve herkes bunları övüyor. malesef kötülerin en iyisi bunlar. zita sn cerceve aktarımı en fazla 29 .
hadi diyelim kıydınız paraya 800 -900 dolar verip eş zamanlı bir capture cihazı edindiniz. paraya kıymışken birde dv okuyucu ve yazıcı aldınız )
daha bitmediii.
şimdi gelelim görüntüyü işlemeye.

bu teknik imkanları sağladığınız zaman programın hiç bir önemi yok. en adi edit programında bile bunu yapabilirsiniz. ucuz kartlarla beraber verilen mesela pinacle studio 10 ile gelen yazılımı kullanabilirsin. fonu nasıl değiştireceğinide alatıyor. tabi güçlü işlemci yüksek ram en az 256 ddr ekran kartı. bol bolda hdd alanı gerekiyor. zira bir dv eş zamanlı olarak çekimdeki konudaki hareketliliğe bağlı olarak ( action sahne çoksa hoplama zıplama vay haline ) en az 300 gb gider) boyutu değişir. düşünürsen bir saatlik avi dosyayı iyi bir çözünürlükte bilgisayara atarsan 50 gb kadar tutuyor.

sen bu sevdadan vazgeç

kısacık reklam filmelrine neden bu kadar para istiyorlar sanıyorsun ??? ve televizyonlar reklamdan nasıl bu kadar büyük paralar kazanıyor.

ehh sadece 25.000 dolara kameraların ray ve vinç sistemi oldugunu düşünürseniz her firmanında stüdyosu yok. ihtiyaç duyduklarında basıp parayı stüdyoyu kiralıyorlar. kiralamak istersen yardımcı olurum )

yoksa yapacağın iş photoshopta cep telefonu ile çekilmiş fotografı saçlarını knockout ile ayırmaya benzer

fotografı fotograf stüdyosunda profesyonel mak ile çekilmesinden, reklam ve tanıtım filmlerininde prodüksiyon firmalarının yapmasındna yanayım.

bu konuda yetişmek isteyen varsada bir laboratuvara yada bir ajansa başvursa " ben bu işi öğrenmek istiyorum" dese herkesin azimli ve bilgisayar alt yapısı olan bir çırağa ihtiyacı var

iyi günler.