Arkadaşlar öncelikle merhaba,

Arama yaptım. Tam olarak bulamadım. Doğru bölümün burası olduğunu düşünerek buraya sorunumu yazıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ben yazılım işiyle uğraşıyorum. Sistem bilgim de 5-6 yıllık bir yazılımcının olması gereken kadar. Ama "hayat şartları" beni zor yollara sürükledi. Ve bir dedicated sunucu kurmak zorundayım. The Planet bana Windows2003 Standart + F-Secure anti-virüs ile sunucuyu teslim etti. 2 gündür tırmalıyorum.

Takıldığım konular Nameserver ve mail konuları.

Şimdi IIS'ten sitemi ekledim. IP'sini verdim. ISAPI vs hallettim. Ama bayağı bir mevcut domaini bu makinaya yönlendirme konusunda zorlandım. Zoneedit'ten bir hesap açıp oraya ip'yi vererek domaini yönlendirip Zoneedit'in bana verdiği nameserverları kurarak bu işi geçici olarak çözdüm. Ama benim kendi nameserverim olması gerekmez mi? The planet elemanlarıyla "sanırım benim İngilizcemin yetersizliğinden dolayı" anlaşmakta sıkıntı çekiyorum. Ne yapacam ben Nameserver için? ns1.benimdomainim.com şeklinde bir nameserver olması gerekiyor sanırım.

İkinci sorun ise mail. MailEnable Standart Edition kurdum. Domaini, mailboxları vs tanıttım. Bu arkadaş vasıtasıyla mail alabiliyorum. Ama bir türlü mail gönderemiyorum. Bana;

Alıntı:
MailEnable: Message delivery has been delayed.

Message is waiting at benimdomainim.com for delivery to gidecekdomain.com.

The message will be retried for another 29 hours.

Reason: Mail Server for gidecekdomain.com could not be contacted at this time. MailEnable will keep trying to deliver this message and will notify you of any progress.
şeklinde mailler gönderip duruyor sürekli. Biraz baktım. Bu da sanırım DNS olayları ile ilgili gibi geldi. Aslında basit olduğunu düşünüyorum. Çünkü birsürü adam gidip dedicated sunucu kiralıyor. Hosting satıyor vs. Ben hiç bu işlere girmeyeceğim. Sadece bir siteyi çalışır hale getirip bırakacağım. O yüzden kontrol panel falan da satın almadım. Tırmalıyorum şimdi.