Amaç: CVS alanındaki dosyaları kendi sunucumda bir dizine atmak, tüm dizini sıkıştırmak ve sitede yayınlamak. (daily CVS snapshot, günlük güncel sürüm)

Gereken: Linux CVS client.

İşlemler:

"cvs.exe" -q -z6 checkout -P MODULE_NAME
CVSROOT=:pserver:anonymous@PROJECT_NAME.cvs.sourceforge.net:/cvsroot/PROJECT_NAME
Bu işlem PROJECT_NAME adlı projeden MODULE_NAME adındaki CVS modülündeki tüm dosyaları anonymous olarak mevcut dizine çeker. cvs.exe kullanıyorum windows ta, linux te cvs komutu nasıl çalışacak?

--------------------------------------------------

Şimdi CVS basit olarak bir çeşit depo alanı, ancak dosyalar üzerinde yapılan tüm değişiklikler de muhafaza edilir. Alandaki dosyaları shell, resync veya FTP ile alınca, dosyaların başında ve sonunda CVS ye özel yazılar ve açıklamalar mevcut.

resync ile çok kolay alıyorum, ama dosyaların baş ve sonundaki açıklamalardan kurtulmak için ayrıca script gerekiyor.

CVS client dediğimiz yazılım ile (win32 - TortoiseCVS) CVS alanına erişip dosyaları alınca dosyalar normal geliyor. Asıl işi yapan 749 kb lık bir MS dos uygulaması.

Bu cvs client'in linux sürümünü bulamadım, bulduğum tüm dosyalar hep CVS sunucu çıktı.

Kendi sunucu makineme CVS istemci (client) kuracağım, ufak ve kolay birşey olmalı, zaten gerisini az çok yapabilirim. CSV istemci açılıp CVS ye özel komutlar uygulanacak. En son da tüm işlemler batch dosyasında toplanacak.