Çalışanlar İçin E-mba Fırsatı
Yüksek lisans eğitimi almak isteyen ancak zaman ve mekan sorunu olan çalışanlara internetten kariyer fırsatı doğdu.
Küresel vizyona sahip yöneticiler yetiştirmeyi amaçlayan T.C.Maltepe Üniversitesi ve çözüm ortağı Element Eğitim Teknolojileri tarafından hayata geçirilen ve Bahar Yarıyılı kayıtları devam eden e-MBA programı ile işletme yüksek lisans eğitimi almak isteyen ancak zaman ve mekan sorunu olan çalışanlara büyük bir olanak sunuluyor.
Bu sistemde öğrenciler, internet üzerinden pedagojik formasyonda özel olarak tasarlanmış eğitim platformuna erişip, tümü seslendirilerek animasyon ve simülasyonlarla bütünleştirilmiş derslerini istedikleri zaman ve yerden takip edebiliyor. Forum ve e-posta olanaklarından yararlanarak gerek kendi aralarında veya öğretim elemanlarıyla tartışabiliyor. İnteraktif sanal sınıflarda öğretim elemanları ile görüntülü ve canlı olarak biraraya gelip tüm sorularını doğrudan sorabiliyor. 7 gün 24 saat Danışma Hattı hizmeti mevcut. Ödev ve ara sınavların da online olarak alındığı e-MBA programına erişebilmek için ise standart bir bilgisayar ve adsl bağlantısı yeterli olacak.
“Maltepe Üniversitesi sosyal sorumluluk projesi olarak bu programı tasarladı” diyen İİBF Dekanı ve e-MBA Programı Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Lalik öğrencilerin yalnızca final sınavı için bir kez kampuse gelmeleri dışında tüm akademik ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılayabileceklerini, bunun da çalışmak zorunda olanlara, yüksek lisans eğitimi için İstanbul’a yerleşemeyenlere ve her gün kampüse gelme olanağı bulmayan engellilere çok önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Lalik ayrıca programın kalitesi için Maltepe Üniversitesi’nin son derece titiz bir çalışma yürüttüğünü ve 7 farklı üniversitenin (Maltepe, Galatasaray, Marmara, İstanbul, Ege, Yıldız Teknik, Okan,) önde gelen öğretim üyelerinin kendi şemsiyeleri altında biraraya gelerek bu programı oluşturduğunu kaydetti.
Maltepe Üniversitesi uzaktan eğitim programları çözüm ortağı Element Eğitim Teknolojileri’nin Genel Müdür Yardımcısı Ali Eşkinat da bu projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, e-MBA öğrencilerin ayrıca sosyal etkinliklerden de faydalanabildiğini, her ay düzenli olarak bir akademik seminere ve Türkiye’nin önde gelen iş adamı, yönetici ve liderlerinin biraraya gelerek deneyimlerini paylaştıkları “Business Class” konferanslar serisine de katılma imkanına sahip olduklarını ifade etti.
Büyük ilgi gören YÖK onaylı internet üzerinden İşletme Yükseklisans (e-MBA) programı Bahar dönemi başvuruları 28 Şubat 2007 tarihine kadar programın web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. Tüm eğitim ve sınavların internet üzerinden verildiği ve öğrencilerin sadece final sınavına girmek için Maltepe Üniversitesi kampüsüne gitmeleri gereken programa 4 yıllık lisans ya da yüksekokul derecesine sahip tüm MBA adayları başvurabiliyor.Üç akademik yarıyıl süren ve YÖK tarafından onaylanmış e-MBA programın toplam ücreti KDV dahil 6500 YTL. Bu ücret 12 taksitte ödenebiliyor. Peşin ödemede ise % 15 indirim olanağı sunulan programda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline de indirimler yapılabiliyor. e-MBA programına kayıt yaptırmak veya daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar
MALTEPE UNIVERSITESI e-MBA - Anasayfa adresi üzerinden tüm bilgilere ulaşabiliyorlar.
Kaynak:
HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi
.