Arkadaşlar bir projemiz var. Hala kodlanmakta. Şimdiye kadar internette fonksiyonel olarak bu kadar geniş çaplısı yok. Dil dosyaları olacak. Proje tutacak bir proje değil fakat ingilizce ve Türkçe dışında dili iyi seviyede bilenler için referans olabilir.

1) çok uzun değil zaten. düz yazı çevirmeyeceksiniz. kelime kelime yada bir kaç kelime bir arada oluyor.

2) biraz Türkçe ve çevireceğiniz dilin bilişim dilini bilmeniz gerekiyor. mesela "kullanıcı adı veya şifreniz yanlış" "şifreniz e-posta adresinize gönderilmiştir." "seçtiğiniz kullanıcı adı kullanımdadır." "e-posta gönderiminde hata oluştu" gibi tümceleri doğru terimlerle çevirebilmelisiniz.

3) herhangi bir ücret vaat etmiyoruz. ama reklam gelirinden paralar elde edilirse çevirmenlerle paylaşacağım.

4) çevirme prosedürü zor değil. tek dosya halinde dil dosyası vereceğim. çok pratik bir biçimde not defteriyle bile çevirebilirsiniz. veya pratik bir yol da buluruz.

5) süper kullanıcı dostu bir site olacağından az sözcükle çok şey ifade ediyoruz. kullanıcı cümlelerde boğulmuyor.

6) çevirenler için referans olur diyorum tekrar. çünkü ünlü bir sitenin çevirisini yapmak iyi bir referanstır.
örneğin GAIM adlı bir program var. açık kaynak kodlu yani ücretsiz. ben bu programı vaktinde Türkçe'ye çevirdim. şimdi Help->About (Yardım->Hakkında)'ya girince "Ahmet Alp Balkan" yazıyor. ve bu programı windows ve linux ortamında hala binlerce Türk kullanıyor. ve bu da benim tek dil referansım...

7) Olmayan diller(siz anladınız)(anlamayana : kürtçe) ve Ermenice, belki de Yunanca (ırkçılık mı yapıyorum ne) dışında tüm dillere çeviriyi olabilir

8) Zor değil. İddia ediyorum. Biraz bilgisayar başında oturmaya alışık, klavyesi iyi biri için Dictionary.com ve Langtolang English,French,Italian,German,Turkish,Spanish ... language dictionary el altında bulunduğu sürece çok da kolay biçimde en fazla 4-5 saat alır. yani iki üç günlük işi var.

9) Başvurularınızı bekliyorum : ahmetalpbalkan {[@]} gmail.com