Jupla adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bariz bi reklam stratejisi.Yanlız kafamı kurcalayn Doğan grubunun Bu ücretsiz olarak dağıtılan şarkı dosyalarının telif ödemelerini manuel olarak yapma durumu varmıdır?varsa bile bunun müyap tarafından kontrolü ''Yani bir parçanın nekadar indirildiğinin tespiti'' nasıl olacaktır.
Eğer telif hakkı ödeme durumu yok ise acaba müyap ile gizli bir anlaşma durumumu vardır.Böyle bir anlaşma var ise gizli tutulması Demokrasi açısından etikmidir.
Bugün mp3 sitesi kapatılan insanlar bunu sorgulamayacaklarmıdır ?
bu kampanyada dağıtılan ses dosyalarının genel telifi daha önceden ödenmiş ve tanıtımdan sonrada satılan her şarkı için telif ödenecek.
indirilen her şarkı müyapın kendi dağıtım sistemi üzerinden yayınlanmakta bu yüzden indirilme sayısı çok rahat takip ediliyor.
Gizli anlaşma var isede bunun yasal olarak saklı tutulma hakkı mevcut. bunun demokrasi ve etik kavramları içinde değerlendirmek çok yanlış olur. Doğan Elektronik Müzik firma olarak tek başına borsaya endeksli olmadığı için butür bilgileri yayınlamama hakkına sahip.
Mp3 siteleri bunu sorgulasa bir şey farketmez. telif hakları destekleyicisi kanunlara göre zaten yaptıkları iş illegal.