jackal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
zoınts den bişi olamaz kaldırmasına gerek yok server sanırım senın sıtenın kasmasının tek nedenı : Cookie lerın yuksek olması cookılerı kesınlıkle çok yuksek tutmuşsun, cookılerı 900 sanıye olmadı 3600 fılan yap 10 dakıka sorna forum hızı % 40 - 50 yukselecek, mysqlda her kalan kullanıcı extra bir ağırlık bunun dışında server vbulletın optımızasyonu yaptın mı ?vbulletın destek verıyor forumunda karnelınıde guncelle bu arada
ben resellerde zoınts kullanıyorum siteyi kasma gıbı bır durumu yok bende, vbseo da kullanıyorum 50.000 lık forumumda aktıf forum ustelık 600.000 mesajıda var kasmıyor her şey optımızasyon
arkadaşım yanlış bilgiler veriyorsun
1)zoints sistemi kısıtlı cpu ram verilen forumlarda sınırları aşan cpu ram kullanımıa neden olur yukardaki mesajımı okuduysan ben zoints sunucuyu kastığı için sunucu yükselttim

2)cookilerin yavaşlığa etkisi çok çok azdır ancak forumtr gibi forumun olursa cookiler sorun olabilir

3)bu arada forumun karneli diye bişi yoktur kernel vardır o da serverde bulunur arkadaş hostum netinternette dedi orası zaten profosyonel bir kurumdur kerneli son sürümdür