Anakart ASUS M2NPV-MX (GeForce 6150, GLAN, SATA, RAID, VGA, AM2): Kendim kullanıyorum, gayet memnunum. Yalnız şu an için 6150'deki paylaşımlı 128MB grafik kartı yeterli olsa da gelecek için en az 256 PCI-E kart alman gerekir. Bu kartın bir üst modelinde (İsmi aşağı yukarı aynı tam hatırlamıyorum) Firewire 1394 de mevcut, fiyat farkı 10$ kadar.
RAM'i DDR-2 800 almanı tavsiye ederim. Veritechin uygun modeli mevcut. Şu an için 2*512 yeterli olsa da 2*1GB alman oyun için daha mantıklı olur.
HDD'ye gelince HostBank'ın yazdığı HDD güzel bir seçim, ama o boyutta (200GB+) bir HDD alacaksan 16MB Cache'i olmasına önem göster bence. Bende Seagate 250GB var (ST3250820AS 16 Cache, NCQ + Dikey Kayıt) gayet hızlı ama dosya kopyalarken özellikle de HDD doluysa bayağı gürültü yapıyor. SAMSUNG'lar bu konuda daha iyi: Hem az gürültülü, hem de az ısınıyor. Ama dediğim gibi 16 Cache olmasına dikkat et.
Uzun vadeli düşünüyorsan İşlemci ve Anakart tercihinde dikkatli davran. İleride param olur ve oyun tutkum devam eder diyorsan, SLI destekli anakartlara yönlen derim. Aynı şekilde işlemci için de daha üst model olan Athlon 64 X2 4200+ AM2 'ya yönelebilirsin. Başka her şeyin fiyatından kaçabilirsin ama işlemci ve anakartı sağlam tutmaya bak. RAM düşükse ileride eklersin, ekran kartın yoksa ileride alırsın, HDD düşükse ileride eklersin; ama 300-500 dolar verdiğin işlemci ve anakartını bir kenara atmak ya da ileride yok pahasına satmak insana koyuyor.